İş Arayan Gençlere 1471 TL İşsizlik Maaşı TBMM'de

İş arayan gençlere maaş bağlanması için bir kanun teklifi hazırlandı ve TBMM 'ye sunuldu. Söz konusu teklif ile İŞKUR'a kayıt yapıp 6 ay boyunca iş bulamayanlara maaş bağlanması öngörülüyor. İşte kanun teklifi.

İş Arayan Gençlere 1471 TL İşsizlik Maaşı TBMM'de

İşsizlere maaş için kanun teklifi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'na dikkat çeken bir kanun teklifi geldi. CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygun tarafından hazırlanan ve TBMM 'ye verilen kanun teklifi, genç işsizlere işsizlik maaşı bağlanmasını talep ediyor. 

"İşsizlik Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" başlığı ile Plan ve Bütçe Komisyonu 'na verilen kanun teklifinin özeti şu şekilde;

"Teklif ile, yükseköğrenimini tamamladıktan sonra İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunan ve mezun olduğu tarihten itibaren 6 ay içinde iş bulamayan kişilere, talepleri hâlinde, genç işsizlik ödeneği adı altında bir ödeme yapılabilmesi amaçlanmaktadır."

Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu 'na gelen kanun teklifi önümüzdeki günlerde görüşülecek. 

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

TBMM 'ye verlien kanun teklifinin tam metni şu şekilde;

Kanun teklifinin gerekçesinde ise işsizlik ve son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılara dikkatler çekildi. İşte kanun teklifinin gerekçesi.

Kanun teklifi ile , üniversiteyi bitiren ve İŞKUR 'a kayıt olan işsizlere,  6 ay iş bulamadığı durumunda işsizlik maaşı bağlanmasını öngörüyor. 

Siz de bu konudaki düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Kadın erkek iş arayanlar bu sayfada  TIKLA KATIL

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi komsiyonda görüşülecek. Görüşülmesi sonrası teklif kmomisyonda kabul edilirse TBMM Genel Kurulu 'na sevk edilecek. Genel Kurul 'daki görüşmeler ve oylama sonucu kabul edilirse kanun yürürlüğe girer. 

NE KADAR MAAŞ BAĞLANACAK?

Tekliff kabul edilirse gençlere brüt asgari ücretin yarısı kadar maaş bağlanacak. 2020 brüt asgari ücret 2943 TL. Buna göre işsiz gençlere kanun teklifi ile 1471,5 TL maaş bağlanacak.

Kadın-erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL