Emeklilere 1500 TL İkramiye Teklifi Meclise Geldi

Emeklilere yapılacak bayram ikramiyesi ödemesi için kanun teklifi meclise geldi. TBMM'ye gelen teklifte ikramiye ödemelerine zam yapılması talep edildi.

Emeklilere 1500 TL İkramiye Teklifi Meclise Geldi

Emeklilerin bayram ikramiyesine zam teklifi meclise geldi.

CHP'li 3 Grup Başkanvekili tarafından hazırlanan kanun teklifi meclise geldi. Geçtiğimiz hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun açıklaması sonrası hazırlanan kanun teklifinde emeklilerin bayram öncesi aldığı ikramiyeye zam yapılması ön görülüyor. 

Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç tarafından hazırlanan 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi 'nin özeti şu şekilde verildi:

"Teklif ile, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramında emeklilere ödenen 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyelerinin 1.500 TL'ye çıkarılması ve 506 sayılı Kanun'un geçici 20'nci maddesinde yer alan bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret ve sanayi odaları, borsalar ile bunların teşkil ettikleri birliklerin personeli için kurulmuş olan sandıkların iştirakçileri ile aylık veya gelir bağlanmış olanlar ve bunların hak sahiplerine de, Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilerine benzer şekilde, bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır."

BAYRAM İKRAMİYELERİ HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, zamlı temmuz maaşları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin, SSK emekileri için 17-26 Temmuz tarihlerinde, Bağ-Kur emeklileri için 25-28 Temmuz tarihlerinde hesaplara yatırılacağını bildirmişti. Emekli sandığı kapsamındaki emekli vatandaşlarında temmuz aylık farkı, Ağustos aylıkları ve Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri birlikte ödenecek. Emekli sandığı kapsamındaki emeklilerin ödemeleri 28-29 Temmuz tarihlerinde hesaplarda olacak.

KANUN TEKLİFİNİN TAM METNİ

ŞİMDİ NE OLACAK?

Kanun teklifi meclise geldi. Komisyonda yapılacak görüşme ve oylamada teklif geçerse Genel Kurula gelecek. Süreç hakkında bilgi sahibi olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.