Asgari Ücret Zammında 3100 Lira İçin Somut Adım Geldi

2021 yılı asgari ücret zammı için son dakika açıklaması geldi. 3 Grup Başkanvekili tarafından hazırlanan kanun teklifinde asgari ücretin 3100 lira olması istendi.

Asgari Ücret Zammında 3100 Lira İçin Somut Adım Geldi

Asgari ücret zammında 3100 lira için harekete geçildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada asgari ücretin 2021 yılında 3100 lira olmasını istemiş, CHP'nin teklifinin 3100 lira olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama sonrası CHP bugün TBMM'ye bir kanun teklifi verdi. 3 Grup Başkanvekilinin imzasını taşıyan kanun teklifinde 2021 yılı için asgari ücretin 3100 lira olması istendi. 

TBMM'ye CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından sunulan Asgari Ücret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin özetinde şu ifadelere yer verildi:

"Teklif ile, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun kuruluşu, karar alma esasları, görev ve sorumluluklarının yeniden düzenlenmesi, net asgari ücretin 1 Ocak 2021 itibariyle 3.100 Türk lirası olarak belirlenmesi ve asgari ücretlilerden kesilen gelir vergisinin kaldırılması amaçlanmaktadır."

KANUN GEREKÇESİ VE TEKLİF METNİ

ŞİMDİ NE OLACAK?

Teklif komisyonda görüşülecek. Komisyonda teklif oylanacak ve oylama sonucu teklif kabul edilirse gündeme alınacak. 

Asgari ücrette diğer teklifler için TIKLAYIN