Asgari Ücret Zammı Belli Oluyor: İşte Son Teklifler

2021 asgari ücret zammı belli oluyor. Önümüzdeki hafta yapılacak 4. toplantı sonrası açıklanacak asgari ücret zammı için son teklifler belli oldu.

Asgari Ücret Zammı Belli Oluyor: İşte Son Teklifler

İşte asgari ücret zammında teklifler.

2021 yılı asgari ücret  zammı için 3. toplantı da sona erdi ve gözler, zammın netleşeceği 4. toplantıda. Önümüzdeki hafta yapılması planlanan toplantıda son tkelifler masaya yatırılacak ve 2021 yılının tamamında geçerli olacak asgari ücret belirlenecek. 4. toplantının ardındna Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt selçuk kameralar karşısına geçecek ve 2021 yılında geçerli olacak asgari ücreti kamuoyuna duyuruacak.

BİRÇOK KALEMİ ETKİLİYOR

Asgari ücret birçok maaşı da etkiliyor. Pandemi döneminde verilen kısa çalışma ödeneği ile işsizlik maaşları, 65 yaş maaşı gibi kalemler asgari ücret zammı ile birlikte artacak. Öte yandan 2021 yılında vatandaşların ödeyeceği GSS primlerine de asgari ücret oranında artış gelecek. 

SON TEKLİFLER

Muhalefet partileri ve 1 sendika , 2021 yılı için asgari ücret zam teklifini açıkladı. Açıklanan tekliflere baktığımızda en yükseği 10 bin liralık teklifi ile Bağımsız Türkiye Partisi oldu. En düşük zam teklifi ise İYİ PArti'nin oldu. 3 bin lira.

İşte muhalefet partilerinin asgari ücret zammı teklifleri:

  • CHP: 3 BİN 100 TL
  • İYİ PARTİ: 3 BİN TL
  • HDP: 4 BİN TL
  • SAADET PARTİSİ: 4 BİN 500 TL
  • GELECEK PARTİSİ: 3 BİN 300 TL
  • BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ: 10 BİN TL
  • YENİDEN REFAH PARTİSİ: 3 BİN 500 TL

Şimdiye kadar asgari ücret teklifini açıklayan tek sendika DİSK oldu. DİSK, 2021 yılında asgari ücretin 3800 lira olmasını istedi. 

Türk İş ve Hak İş sendikalarının da önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor. 

TÜİK

Türkiye İstatistik Kurumu , bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olmasını istedi. 

Sizce ne kadar olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

Ankete katılmak için TIKLAYIN

ERDOĞAN'IN GÖNLÜNDEN GEÇEN RAKAM SORULDU

Asgari ücretle ilgili gönlünden geçen rakamın sorulduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Belli bir yere gelsin ondan sonra cevap vereceğiz" dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI BELLİ OLDUĞU ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN