Koronavirüs Aşısını Bulan Prof. Dr. Şahin'den Normalleşme için Tarih Açıklaması

Alman basınına konuşan Prof. Dr. Uğur Şahin, 2021'in mayıs sonu ya da haziran başı gibi normal yaşama dönülebileceğini söyledi ve konuşmasına ekledi, "Aşının bu kadar etkili olmasını beklemiyorduk".

Koronavirüs Aşısını Bulan Prof. Dr. Şahin'den Normalleşme için Tarih Açıklaması

Alman merkezli ilaç şirketi BionTech'in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, mayıs sonunda ya da haziran ayının başında koronavirüs vaka sayısı ve can kaybı sayısının kalıcı olarak düşeceğini böylece normal yaşama geçiş yapılabileceğini söyledi. Der Spiegel dergisi ve Bild'e değerlendirmelerde bulunan Prof. Şahin, aşılamayla birlikte vaka sayılarında düşüşün artacağını vurgulayarak, "Önemli kriter o döneme kadar yeterli sayıda insanın aşılanmış olması. Ancak yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) kontrol altına alınması, virüsün artık bulaşmayacağı ve tamamen biteceği anlamına gelmiyor. Sadece normal bir yaşama tekrar dönebileceğimiz anlamına geliyor" diye konuştu.

MUTASYONLAR ENDİŞE VERİCİ FAKAT BİONTECH'İN AŞISI ETKİLİ

Mutasyonların vaka can kaybı sayılarını hızlı şekilde artırdığına dikkat çeken Şahin, bu durumun endişe verici olduğunun altını çizerek, kendi geliştirdikleri aşının şimdiye kadar yapılan çalışmalarda mutasyonlara karşı etkili olduğunu vurguladı. İsrail'de elde edilen verileri hatırlatan Prof. Uğur Şahin, "Tünelin ucundaki ışığı görüyoruz. Görünen ışık da tünelin ışığı değil. Aşının etkinliği sayesinde hem virüsün bulaşması hem de virüsün insan içindeki gelişimi engelleniyor. Ben aşının bu kadar etkili olmasını beklemiyordum" ifadelerini kullandı.