Korona Riski En Fazla Olan Şehirler Açıklandı: Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat

Son dakika haberi: Haber Türk canlı yayınında açıklamada bulunan istatistik uzmanı, göç, gaz salınımı, nüfus ve diğer etmenlere göre korona riski fazla olan 13 şehri açıkladı.

Korona Riski En Fazla Olan Şehirler Açıklandı: Bu İllerde Yaşayanlar Dikkat

En riskli şehirler hakkında açıklama.

İstanbul Üniversitesi İstatistik Araştırma Merkezi Müdürü Doç Dr. Haluk Zülfikat Haber Türk ekranlarında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İllerdeki ticari faaliyetler, yurt dışından gelen vatandaşlar, nüfus yoğunluğu ve diğer etmenlere bağlı olarak corona virüs tehlikesinin olduğu iller hakkında konuşan Doç Drç Zülfikar, risk altında olan  şehirler hakkında açıklamada bulundu. 

Canlı yayında konuşan Doç. Dr. Haluk Zülfikar, istatistiksel olarak, diğer etmenlere göre bir istatistiki hesaplama yapıldığında risk sıralamasını şu şekilde verdi:

İstanbul,

İzmir,

Ankara,

Kocaeli,

Bursa,

Antalya,

Adana,

Samsun,

Yalova,

Tekirdağ ,

Batman,

Hatay

Kırıkkale.

Doç Dr. Zülfikat, tarımsal alanlarda nüfusun az olması, havaya salınan zararlı gazların daha az olması nedeniyle kırsal alanlarda riskin az olduğunu söyledi. 

RİSKLİ HASTALIKLAR

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Nesrin Öcal , yaptığı açıklamada hastalıklara göre riskleri şu şekilde verdi:

En riskli gruplar içerisinde , Çin ve İtalya verilerine baktığımızda kalp damar ve kronik kalp damar rahatsızlıkları ilk sırada görülüyor. 

Bunalr içerisinde ritim bozukluğu, damar tıkanıklığı olanlar, kronik boyutta kalp yetmezliği olanlar risk grubunda.

İlerleyen yaş ortalaması ve bazı metabolik durumlar (obezite , sigara gibi) toplumlarda sık görülmesinin nedenleri arasında.

HANGİ ŞEHİRLERDE KARANTİNA VAR?

Türkiye 'de karantina altına alınan yerler için TIKLAYIN