12 Şehirde Bazı Köy ve Mahallelerde Corona Karantinası-İşte Karantinaya Alınan Yerler

Açıklamalar il sağlık müdürlükleri ve Valiliklerden art arda geliyor. Yapılan son dakika açıklamalarına göre 12 şehirde bulunan bazı mahalle ve köylerde korona nedeniyle karantina uygulanmaya başladı. Peki karantina hangi şehirlerde hangi köylerde uygulanıyor? İşte korona karantinası uygulanan yerler.

12 Şehirde Bazı Köy ve Mahallelerde Corona Karantinası-İşte Karantinaya Alınan Yerler

12 ilde bazı köy ve mahalleler ile beldeler karantina altına alındı.

Çin 'in Vuhan kentinde çıkan ve kısa süre içinde tüm dünyaya yayılan coornavirüs Türkiye 'de de etkisini gösteriyor. Türkiye 'de , açıklanan son verilere göre korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 131 'e yükseldi. 

Coronavirüs enfekte olan hasta sayısı ise toplamda 9 bin 217. Bu hastalardan 105 'i iyileşti ve taburcu oldu. 

12 İLDE BİRÇOK YER KARANTİNAYA ALINDI

Koronavirüs Türkiye 'de etkisini göstermeye devam ederken birçok şehrimizde şüpheli görülen ya da koronavirüs vakasına rastlanan yerlerde köy ile mahalleler karantina altına alınmaya başladı. İşte şimdiye kadar karantinaya alınan yerler.

VAN'DA KORONA KARANTİNASI

İran sınırından Van 'a giriş yapılan yerlerde coronavirüs vakalarının olduğu bildirildi. Edinilen bilgilere göre Çaldıran 'ın Hanköy, Başkale İlçesi 'nin Esenyamaç, Çatak İlçsei 'nin Alacayer Mahallesine bağlı Çemik ve Tellikaya mezralarında karantina uygulanıyor.

Bu bölgelerin ardından Başkale İlçesi 'nde bulunan Ilıcak Mahallesi ile Belliyurt mezrası korona nedeniyle karantinaya alındı. 

Karantina kararı verilen 3 ilçeden iki ilçenin İran sınırında olması dikkatleri çekti. 

GİRESUN'DA KORONA KARANTİNASI

Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyünün korona nedeniyle karantinaya alındığına yer verildi.

Valilik tarafından konu ile ilgili yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Çamoluk ilçesi Karadikmen köyünde, korona virüs (Kovid-19) salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulanmasına karar verildi."

SİVAS'TA KORONA KARANTİNASI

Sivas 'tan alınan son dakika bilgilerine göre 5 köyün karantinaya alındığı öğrenildi. Yapılan açıklamada, Sivas'ın Akıncılar ilçesinde 1 köy, Suşehri ilçesinde 2 köy ve Koyuluhisar ilçesinde 2 köyün virüs tehlikesi nedeniyle karantina altına alındığına yer verildi. 

ÇANKIRI'DA KORONA KARANTİNASI

Çankırı 'ya bağlı Çerkeş ilçesinde bulunan  Aliözü köyü, koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı. Köye şehir dışından gelen bir kişinin geldiği ve bu kişinin bir cenazeye katıldığı bildirildi. Cenazeye katılan ve dha sonra köyden giden bu kişinin virüs testi  pozitif çıktı. 

GÜMÜŞHANE'DE KORONA KARANTİNASI

Gümüşhane Şiran ilçesi 'ne bağlı olan  Yukarı Kulaca köyü , corona virüsü nedeniyle karantina altına alındı. 

Valilik tarafındna yapılan resmi açıklamada, "Kocaeli ilinden gelen bir vatandaşımızın Kocaeli ilinde Koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran İlçesi Yukarı Kulaca Köyü'nde karantina tedbiri alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

YOZGAT'TA KORONA KARANTİNASI

Yozgat 'a bağlı Derbent ve Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyü yeni tip corona virüsü  tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

ARTVİN'DE KORONA KARANTİNASI

Artvin'in Boçrka ilçesi'ne bağlı olan Cami Camili köyü, 65 yaş ve üzeri nüfusun fazla olması nedeniyle korona karantinasına alındı. 

Öte yandan Artvin'in Ardanuç ilçesi Geçitli köyünden geçen Ardahan bağlantı yolu da tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Ardahan'a gitmek isteyenler, Şavşat-Ardahan karayolunu kullanacak.

TUNCELİ'DE KORONA KARANTİNASI

Mazgirt ilçesi Geçitveren köyünde, 2 kişide virüs çıkması nedeniyle tüm köy karantinaya alındı.

İstanbul'dan gelen bir ailenin 85 yaşındaki bir kadın ve 70 yaşındaki erkeğin rahatsızlanması sonrasında yapılan testte korona çıkması nedeniyle tüm köy karantina altına alındı.

MALATYA'DA KORONA KARANTİNASI

Malatya Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Darende ve Arapgir ilçelerinde 2 mahallenin corona virüsü nedeniyle  karantinaya alındığına yer verildi.

Eğnir Mahallesinde corona virüsü salgını nedeniyle 29 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı altına alındığı belirtildi.

KÜTAHYA'DA KORONA KARANTİNASI

Kütahya 'dan alınan son dakika bilgilerine göre Simav ilçesi Yeşildere köyünde 55 yaşında bir hastanın corona testinin pozitif çıktı. Testin pozitif çıkmasının ardından tüm köy karantina altına alındı.

Simav' a  25 km  uzaklıkta olan ve 900 nüfuslu  olduğu öğrenilen Yeşildere köyünde oturan 55 yaşında İbrahim Otman 'ın  Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürerken, hastayla temas eden 37 kişi de karantinaya alındı.

RİZE'DE KORONA KARANTİNASI

Rize 'nin merkeze bağlı olan Kendirli beldesi ve yakınında bulunan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel corona virüsü vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alındı. 

ÇANAKKALE'DE KORONA KARANTİNASI

Edinilen son dakika bilgilerine göre Çanakkale 'nin Çan İlçesi 'ne bağlı Maltepe Köyü 14 günlük karantinaya alındı. 

Karantina kararı verilen köy ile mahallelerde kolluk kuvvetleri vatandaşların imdadına yetişirken bölgedeki vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından da destekler sağlanıyor.