12 ilde bazı köy ve mahalleler ile beldeler karantina altına alındı.
Çin 'in Vuhan kentinde çıkan ve kısa süre içinde tüm dünyaya yayılan coornavirüs Türkiye 'de de etkisini gösteriyor. Türkiye 'de , açıklanan son verilere göre korona nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 131 'e yükseldi.
Coronavirüs enfekte olan hasta sayısı ise toplamda 9 bin 217. Bu hastalardan 105 'i iyileşti ve taburcu oldu.
12 İLDE BİRÇOK YER KARANTİNAYA ALINDI
Koronavirüs Türkiye 'de etkisini göstermeye devam ederken birçok şehrimizde şüpheli görülen ya da koronavirüs vakasına rastlanan yerlerde köy ile mahalleler karantina altına alınmaya başladı. İşte şimdiye kadar karantinaya alınan yerler.
VAN'DA KORONA KARANTİNASI
İran sınırından Van 'a giriş yapılan yerlerde coronavirüs vakalarının olduğu bildirildi. Edinilen bilgilere göre Çaldıran 'ın Hanköy, Başkale İlçesi 'nin Esenyamaç, Çatak İlçsei 'nin Alacayer Mahallesine bağlı Çemik ve Tellikaya mezralarında karantina uygulanıyor.
Bu bölgelerin ardından Başkale İlçesi 'nde bulunan Ilıcak Mahallesi ile Belliyurt mezrası korona nedeniyle karantinaya alındı.
Karantina kararı verilen 3 ilçeden iki ilçenin İran sınırında olması dikkatleri çekti.
GİRESUN'DA KORONA KARANTİNASI
Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyünün korona nedeniyle karantinaya alındığına yer verildi.
Valilik tarafından konu ile ilgili yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Çamoluk ilçesi Karadikmen köyünde, korona virüs (Kovid-19) salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulanmasına karar verildi."
SİVAS'TA KORONA KARANTİNASI
Sivas 'tan alınan son dakika bilgilerine göre 5 köyün karantinaya alındığı öğrenildi. Yapılan açıklamada, Sivas'ın Akıncılar ilçesinde 1 köy, Suşehri ilçesinde 2 köy ve Koyuluhisar ilçesinde 2 köyün virüs tehlikesi nedeniyle karantina altına alındığına yer verildi.
ÇANKIRI'DA KORONA KARANTİNASI
Çankırı 'ya bağlı Çerkeş ilçesinde bulunan Aliözü köyü, koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı. Köye şehir dışından gelen bir kişinin geldiği ve bu kişinin bir cenazeye katıldığı bildirildi. Cenazeye katılan ve dha sonra köyden giden bu kişinin virüs testi pozitif çıktı.
GÜMÜŞHANE'DE KORONA KARANTİNASI
Gümüşhane Şiran ilçesi 'ne bağlı olan Yukarı Kulaca köyü , corona virüsü nedeniyle karantina altına alındı.
YOZGAT'TA KORONA KARANTİNASI
Yozgat 'a bağlı Derbent ve Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyü yeni tip corona virüsü tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.
ARTVİN'DE KORONA KARANTİNASI
Artvin'in Boçrka ilçesi'ne bağlı olan Cami Camili köyü, 65 yaş ve üzeri nüfusun fazla olması nedeniyle korona karantinasına alındı.
Öte yandan Artvin'in Ardanuç ilçesi Geçitli köyünden geçen Ardahan bağlantı yolu da tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı. Ardahan'a gitmek isteyenler, Şavşat-Ardahan karayolunu kullanacak.
TUNCELİ'DE KORONA KARANTİNASI
Mazgirt ilçesi Geçitveren köyünde, 2 kişide virüs çıkması nedeniyle tüm köy karantinaya alındı.
İstanbul'dan gelen bir ailenin 85 yaşındaki bir kadın ve 70 yaşındaki erkeğin rahatsızlanması sonrasında yapılan testte korona çıkması nedeniyle tüm köy karantina altına alındı.
MALATYA'DA KORONA KARANTİNASI
Malatya Valiliği tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Darende ve Arapgir ilçelerinde 2 mahallenin corona virüsü nedeniyle karantinaya alındığına yer verildi.
Eğnir Mahallesinde corona virüsü salgını nedeniyle 29 Mart 2020 tarihi itibariyle karantina kararı altına alındığı belirtildi.
KÜTAHYA'DA KORONA KARANTİNASI
Kütahya 'dan alınan son dakika bilgilerine göre Simav ilçesi Yeşildere köyünde 55 yaşında bir hastanın corona testinin pozitif çıktı. Testin pozitif çıkmasının ardından tüm köy karantina altına alındı.
Simav' a 25 km uzaklıkta olan ve 900 nüfuslu olduğu öğrenilen Yeşildere köyünde oturan 55 yaşında İbrahim Otman 'ın Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi sürerken, hastayla temas eden 37 kişi de karantinaya alındı.
RİZE'DE KORONA KARANTİNASI
Rize 'nin merkeze bağlı olan Kendirli beldesi ve yakınında bulunan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel corona virüsü vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alındı.
ÇANAKKALE'DE KORONA KARANTİNASI
Edinilen son dakika bilgilerine göre Çanakkale 'nin Çan İlçesi 'ne bağlı Maltepe Köyü 14 günlük karantinaya alındı.
Karantina kararı verilen köy ile mahallelerde kolluk kuvvetleri vatandaşların imdadına yetişirken bölgedeki vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından da destekler sağlanıyor.
Merhabalar zor durumdayım nakit yardımı istiyorum
Edirne/Keşan'ın Bayramlı köyü de karantina altında. Izmır'in bir bölgesi karantina altında
Kapıdan geçen herkesi iceri aldınız. Şimdi halk çaresiz bekliyoruz. Evde kal diyorsunuz ya keşke zamanında o İran'dan gelenlere de evde kal deseydiniz. Suriyelilere verdik herseyi şkmdi ülke için ödenek yok. Ohal diyemiyorsunuz
Herkeze kucak açmak zorunda değil aldınız Suriyelileri saymıyorum türk vatandaşi yaptınız iranı birçok ülkeye izin verdnz zamanında bu virüs varken önlem acaktınız şuan resmen sokağa çıkma yasağı varda söylemeye yüzleri yok
2 seneden beri çalışmıyorum bir yeter ya başvurdum Hala da bana gelmedi 1 YTL iklimleri dağıtılıyor anlamadım Kirada oturuyorum 3 aylık kiram var bir buçuk ay önceden başvurduğum halde hala gelmedi Saygılarımla