Korona ile Mücadele Eden En Başarılı Şehirlerdendi: O Şehrimizde Korona Yine Ortaya Çıktı

Türkiye 'nin koronavirüsle mücadele eden en başarılı şehirlerinden olan Artvin 'de cenaze merasimi korona salgınının yeniden görülmesine neden oldu.

Korona ile Mücadele Eden En Başarılı Şehirlerdendi: O Şehrimizde Korona Yine Ortaya Çıktı

Tam bitti derken o şehrimizde yeniden korona çıktı.

Koronavirüs salgını 10 Mart 'ta görülen ilk vakanın ardındna Türkiye 'de yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı 'nın aldığı tedbirler ve uyguladığı tedavi yöntemleri ile korona salgını kontrol altına alınırken , 30 gündür vaka görülmeyen Artvin'den kötü haber geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Artcvin 'de 4 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. 

EN BAŞARILI İLLER ARASINDAYDI

Korona ile mücadelede en başarılı iller arasında Artvin yer alıyordu. son 1 aydır vaka görülmeyen Artvin 'de 4 kişinin koronavirüs test sonucu pozitif çıktı. 

HANGİ İLÇE 'DE

Borçka adlı ilçede korona belirtileri gösteren bir kişi hastaneye gitti. Hastanede hemen karantinaya alınan bu kişinin korona testi yapıldı. Yapılan testin sonucu pozitif çıktı ve bu kişinin ailesine hemen ulaşıldı. 

Ailesine de test yapıldı ve 3 kişide daha koronavirüs tespit edildi. Korona testi pozitif çıkan bu vatandaşlar hemen  Artvin Devlet Hastanesi 'nde karantinaya alınırken , temasta olduğu kişilere de filasyon yöntemi ile ulaşılmaya çalışılıyor. 

CENAZEYE GİTMİŞLER

Test sonucu pozitif çıkan 4 kişinin Bursa 'dan Borçka 'ya cenaze getiren 3 kişinin yakınları olduğundan şüpheleniliyor. Test sonuçları ise bu şüpheleri doğruladı. 

Cenaze merasimi sonrasında oluşan ve sosyal mesafe kuralına uygulanmayan kalabalıklar nedeniyle virüsün bulaştığı tahmin ediliyor.

23 KİŞİ DAHA KARANTİNADA

Filasyon yöntemi ile bu kişilerin son günlerde temasta olduğu 23 kişi tespit edildi ve bu kişiler karantinaya alındı. 

Son 30 gündür hiç vakanın görülmediki Artvin'de Vali Yılmaz Doruk ve Belediye Başkanı Demirhan Elçin, halkı rehavete kapılmaması konusunda uyarmış, "Hiçbir şey bitmiş değil" demişti.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA