Karantinada Olması Gereken Kişi, Akrabalara Ayıp Olmasın Diye Düğüne Gitti: 53 Vaka

Ankara'da oturan ve karantinada olması gereken bir kişi, akrabalarına ayıp olmasın diye karantina kurallarını ihlal etti ve düğüne gitti: 53 vaka.

Karantinada Olması Gereken Kişi, Akrabalara Ayıp Olmasın Diye Düğüne Gitti: 53 Vaka

Evde karantinada olan kişi ayıp olmasın diye düğüne gitti: 53 vaka.

Milliyet'ten Cihat Aslan, koronada ilginç bulaşma olaylarını anlattı. Filyasyon ekibinde olan bir dotkorun açıklamalarını aktaran Aslan, bir kişinin pozitif olmasına rağmen yaıp olmasın diye düğüne gittiğini, bu nedenle 53 kişiye korona bulaştığını söyledi. 

Doktor, düğün sonrası damadın babasının koronaya yakalandığını, bunun ardından filyasyon çalışmaları yapıldığını söyledi. Toplamda 178 temaslı kişi olduğu tespit edilirken 53 pozitif vaka geldi. Vakanın kaynağının araştırıldığını söyleyen doktor, normalde Ankara'da karantinada olması gereken bir kişinin yakınlarına ayıp olmasın diye düğüne geldiği öğrenildi. Doktor açıklamasında, "Eylül ayının başlarında ise daha vahim bir olayı yaşadık. Bölgemizdeki bir düğün sonrası damadın babasının testi pozitif geldi. Filyasyon çalışması sonrası 14 farklı ilden toplamda 178 temaslı ve gelin-damat da dahil olmak üzere toplamda 53 pozitif vaka tespit ettik. Vaka kaynağını araştırdığımızda ise normalde İç Anadolu'da bir ilde evinde izole olması gereken pozitif bir vakanın, yakınlarına ayıp olmasın diye kimseye haber vermeden kendi özel aracıyla düğüne geldiğini belirledik. İki farklı akrabasında gece konaklayan, düğün öncesi ve sonrası toplu yemeklere katılan pozitif vaka, ilk başta saklanmıştı. Ancak yaptığımız çalışmada düğün fotoğraflarından edindiğimiz bilgilerle temaslıları eklerken kişiyi listeye ekleyemediğimizi fark ettik. Düğünden iki gün önce PCR testi pozitif çıkmış ama düğün yeğeninin olduğu için gelmiş. Tutanaklar tutuldu, cezai işlem uyguladık." dedi.

DAHA NELER NELER...

Turşu iyi geliyor diyen 3 aile toplandı koronaya yakalandı >>> TIKLAYIN

Üfürükçü kadın üfledi Rekor vaka >>> TIKLAYIN

kamubulteni.com  | Ankara