Koronaya İyi Geliyor Diyerek Turşu Kurmak İçin Toplanan 3 Aile Koronaya Yakalandı

3 aile, koronaya karşı iyi geliyor diyerek toplandı ve turşu yaptı. Küçük bir köyde meydana gelen olay sonrası 21 kişi koronaya yakalandı.

Koronaya İyi Geliyor Diyerek Turşu Kurmak İçin Toplanan 3 Aile Koronaya Yakalandı

Turşu koronaya iyi geliyor diyip turşu yapmak için toplanan grup koronaya yakalandı.

Doğu Karadeniz'de meydana gelen olayı Milliyet'ten Cihat Aslan aktardı. Söz konusu habere göre 3 aile, koronaya karşı koruma sağlıyor diyerek turşu kurmak istedi. Söz konusu olayı anlatan doktor, Karadenizin küçük bir köyünde  aşayan 3 aile, "Vaka sayıları yoğunlaştı, en doğalından turşumuzu kuralım da bağışıklığımız gelişsin" diyerek turşu yapmak için toplandı. 

Söz konusu olayı doktor şu şekilde aktardı: "Karadeniz'in küçük bir köyünde üç aile geçtiğimiz hafta, "Vaka sayıları yoğunlaştı, en doğalından turşumuzu kuralım da bağışıklığımız gelişsin" diye köydeki büyüklerinin yanına lahana ve fasulye turşusu yapmaya çıkmışlar. Evlerine geri döndüklerinde birinde semptomlar çıktı. Saha çalışması yaptık. 1-2 pozitif vaka derken, çalışmalarda vakaların kaynağı ve yayılımını bulduk. Temaslılar karantinaya alınıp test yapıldı. Bir turşu yüzünden üç aile ve bulaştırdıkları kişilerle birlikte 21 pozitif vaka çıktı. İçlerinde kamu kurumunda müdür, banka çalışanı da vardı. 'Eğitimli insanlarsınız neden bu dönemde toplandınız' diye sorduğumda, "Turşu bağışıklığı güçlendiriyor o da koronavirüsü yenmemizi sağlıyor, o yüzden toplandık" dediler."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA