İzmir Valisi'nden Koronavirüs Çağrısı: 15 Gün Daha Sabredin

İzmir Valisi Köşger, kentte yeni tip koronavirüs vsaka sayılarında, son 3 günde bir önceki haftaya göre üçte bir oranında gerileme görüldüğünü açıklayarak,vatandaşların 15 gün daha sabrederek kendilerini izole etmeleri durumunda sayıların minimuma çekilebileceğini söyledi.

İzmir Valisi'nden Koronavirüs Çağrısı: 15 Gün Daha Sabredin

Koronavirüsle mücadelede İzmir'de gelinen noktaya ilişkin açıklamalarda bulunan İzmir Valisi Köşger, Mart ayında koronavirüs vaka sayısında ikinci sırada yer alan kentin, son tabloda en kötü 15 il arasında olmadığına vurgu yaparak, sayılarda da büyük azalma görüldüğünü, alınan tedbirlerle son bir haftadır güzel sonuçlar alındığını, vatandaşların tedbirlere uyması halinde vaka sayılarının çok daha az seviyelere geleceğini söyledi.

Kentte 445 filyasyon ekibinin görev yaptığını söyleyen İzmir Valisi, İzmir'de koronavirüse yakalananların yaş ortalamasının 38 olduğunu, vefatların ise yüzde 76'sının 65 yaş üstü vatandaşlardan oluştuğunu söyledi.

"15 GÜN SABREDİP, GAYRET EDİP, TEMASTAN KAÇACAĞIZ"

Vatandaşlara iki hafta daha sabretmeleri çağrısında bulunan İzmir Valisi, "Vatandaşlarımızın 15 gün biraz sabredip, gereksiz sosyal ilişkilerden kaçınıp, kendilerini izole etmeleri, maske, temizlik ve mesafeye riayet etmeleri, özellikle temaslı olan vatandaşların biraz daha dikkatli olmaları durumunda, sayıların, sıfırlanmasa bile minimum seviyelere çekilebileceğini düşünüyorum. 15 gün sabredeceğiz, gayret edeceğiz, temastan kaçınacağız, sosyal mesafeye dikkat edeceğiz, gereksiz sosyal ilişkilere dikkat edeceğiz. Artık keyfe keder işlerden kaçmamız lazım. Vatandaşların, zaruri ihtiyaçlar dışında sokağa çıkmaktan kaçınmalarını, kendilerini mümkün olduğu kadar izole etmelerini tavsiye ediyoruz." diye konuştu.