İngiliz Bilim İnsanlarından Korkutan Açıklama! %30'u Yanlış Çıkabilir...

Koronavirüs testi negatif çıkanların rehavete kapılması beraberinde bir felaketi getirebilir. İngiliz bilim insanlarından korkutan açıklamalar art arda geldi.

İngiliz Bilim İnsanlarından Korkutan Açıklama! %30'u Yanlış Çıkabilir...

İngiliz bilim insanları, yeni tip koronavirüs testi negatif çıkan kişilerin testlerininj yanlış olabileceğini bildirdi. Bu şekilde hasta olmadığını düşünerek hastalığı yayan kişiler nedeniyle salgının daha hızlı yayılabileceği kaydedildi. İngiliz bilim insanları, testlere %100 güvenilmemesi gerektiğine, semptomların da dikkate alınarak hareket edilmesi gereektiğine vurgu yaptı.

Yeni tip koronavirüsün başlıca semptomları arasında görülen yüksek ateş, kuru öksürüğün yanı sıra, kas ağırısı, tat ve koku kaybı ile baş ağrılarının da dikkate alınması gerektiği belirtilirken, sağlıkçılar, bu semptomlara sahip fakat virüs testi negatif çıkan kişilerin karantina kurallarına uymamasının felaketle sonuçlanabileceğine vurgu yaptı. Warwick Üniversitesidnen Young, "Yanlış çıkan testlerin yüzde 30 oranında olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Koronavirüste testi negatif çıktıktan sonra tekrar test yapılan ve pozitif görülen vaka sayısı dünya genelinde azımsanmayacak kadar yüksek. Uzmanlar, bu süreçte hükümetlerin aldığı tedbirlere harfiyen uyulması, maske ve sosyal mesafe kurallarının yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.