Coronadan Hayatını Kaybeden Cemil Hoca'nın Son Sözleri...

Son dakika haberi: Koronavirüs nedeniyle önceki gün yaşamını yitiren İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu'nun son sözleri ve öğrencilerine söylediği sözleri bilimin gelişmesine ve insan sağlığı için verdiği mücadeleyi gözler önüne serdi.

Coronadan Hayatını Kaybeden Cemil Hoca'nın Son Sözleri...

Koronadan hayatını kaybeden Cemil Hoca'nın son sözleri...

Koronavirüs salgını Türkiye 'yi de etkisi altına aldı. Tüm şehirlerimizde corona vakası görülürken önceki gün acı bir haber geldi. İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşçıoğlu , yakalandığı koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Koronavirüse geçtiğimiz günlerde yakalanan ve durumu kötüye gidince hemen yoğun bakıma alınan Cemil Hoca, yoğun bakıma alınmadan önce söylediği sözleri , son anında bile bilime ne kadar önem verdiği , nasıl hizmet ettiği ve kalan vatandaşların sağlığını düşündüğünü ortaya koydu. 

Cemil Taşçıoğlu' nun oğlu Onur Taşçıoğlu, babasının vefat haberini sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaşmıştı:

"Canım babam Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nu kaybettik. Hepimizin başı sağolsun"

"BENİM ÜZERİNDE DENEYEBİLİRSİNİZ"

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun durumu ağırlaştığında  hemen yoğun bakıma alındı.  Taşçıoğlu , bu sırada doktor olan öğrencilerine "Tüm deneysel ilaçları üzerimde deneyebilirsiniz" dedi.

Cemil Hoca'nın bu sözlerini , bilime olan bağlılığını , kalan insanların sağlığını ne kadar düşündüğünü ortaya koydu. 

67 yaşında korona nedeniyle yaşamını yitiren  Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu için Nakkaştepe Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı ve Cemli Hoca 'nın naaşı, Üsküdar Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ziya Mocan, Çapa Tıp Fakültesi’nde hayatını kaybeden 3 profesör olduğunu ileri sürdü. Doktorlardan çok kayıpların olduğunu vurgulayan Mocan, “Çapa Tıp Fakültesinde coronadan bu üçüncü can kaybı. Hepsine Allah rahmet eylesin. Şimdiye kadar üç profesör hayatını kaybetti. Diğer doktorlarımızdan da çok kayıp var” dedi.

ERDOĞAN 'DAN TAZİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hastalarına şifa dağıtırken yakalandığı Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren kıymetli hocamızı her zaman saygıyla, hayırla ve duayla yad edeceğiz" dedi.