Cep Telefonları İçin Koronavirüs Uyarısı: Streçe Sarın

Son dakika haberi: Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada , vatandaşların telefonlarını dezenfekte etmeleri , eğer suya dayanıklı değilse streçle sarmaları gerektiği uyarısı yapıldı. Öte yandan plastik ürünlerin yerine cam ürünlerin tercih edilmesi gerektiği ifade edildi.

Cep Telefonları İçin Koronavirüs Uyarısı: Streçe Sarın

Cep telefonu uyarısı geldi.

Koronavirüs salgını devam ederken vatandaşlar, virüsün nerelerden bulaştığını araştırmaya başladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, koronavirüs salgını sürecinde cep telefonlarının kullanımı ile ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu. Pullukçu yaptığı açıklamada, telefonların eğer usya dayanıklı ise dezenfektan ile temizlenmesi gerektiğini ya da streç filmle sarılması gerektiğini söyledi.

Pullukçu yaptığı açıklamada, "Cep telefonlarımız hayatımızın büyük bir kısmını kapsıyor, gün içinde sürekli elimizde. Pek çok bateri ve virüs bulunduruyor. Bu süreçte telefonlarımızı doğru kullanmanın iki yolu var. Biri telefon suya dayanıklıysa, dezenfektanla temizlemek veya alkol bazlı bir mendil ile silmek. İkincisi cep telefonlarını streç film ile sarmak. Aksi takdirde, günlük hayatımızda çok fazla bakteri bulunan telefonlar bu süreçte bizim için daha tehlikeli olacaktır. Sabah streç filme sarıldıktan sonra akşam eve gidildiğinde çıkarmak yeterli olacaktır. Gün içinde streç filmin koruyucu özelliği yetecektir. Tabi şunu da unutmamak lazım. Streç filme sarılsa da sonuçta o telefonlar sürekli olarak elimizde, telefonla görüştükten sonra elimizi yine yüzümüze gözümüze değdirmememiz gerekiyor"  ifadelerini kullandı.

HANGİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

Salgın nedeniyle birçok vatandaşın plastik ürünler tercih ettiğini ifade eden Pullukçu, bunun yanlış olduğunu , vatandaşların tam tersi cam ürünleri kullanması gerektiğini, cam ürünlerin daha sağlıklı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Pullukçu yaptığı açıklamada, "Bu süreçte cam eşyalar yerine plastik bardakların tabakların kullanılması son derece yanlıştır. Çünkü, plastik yüzeyler cam yüzeylere göre virüsü daha uzun süre barındırıyor. Bazı araştırmalar plastik yüzeyler üzerinde 4 güne kadar, bazı araştırmalar ise plastik yüzeylerde 7 güne kadar bakterinin kaldığını söylüyor. Bu yüzden cam bardaklar, tabaklar çok daha sağlıklıdır. Kullanılan bardak veya tabak gibi eşyalar su, sabun, deterjanla temizlenebilir ancak plastik ürünler, nerede tutuldu, kim dokundu? Bunlar bilinmiyor, o yüzden cam eşyalar daha sağlıklı olduğu için cam ürünler tercih edilmeli" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA