Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den Koronavirüs Konusunda İyi Haber

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgında iniş dönemine girildiğini, pikin tamamlanmış gözüktüğünü söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den Koronavirüs Konusunda İyi Haber

Az kayıpla sürecin yönetildiğini fakat tedbirlerin de elden bırakılmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Artık salgında iniş dönemine girdik. Piki tamamlamış görünüyoruz. Daha az kayıpla süreci yönetiyoruz. Ancak tedbire devam..." ifadelerini kullandı.

Özlü, son açıklanan verilerin ardından şu ifadeleri kullandı:

Gördüğümüz kadarıyla artık Türkiye salgında iniş dönemine girdi. Tabi tek günlük veri ile değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir. Önümüzdeki günlerdeki trende de bakmak lazım. Ama genel itibariyle piki tamamlamış görünüyoruz. 11 Nisan'da 5 bini aşkın vaka ile en yüksek sayıyı gördük. Ondan sonra durağanlaşma ardından da düşüş başladı.

Bu sevindirici çünkü Avrupa ülkeleri bu trendi yakalamaları 12 hafta sürdü. Bize ise 5-6 haftada bunu yakalamış olduk. Daha az kayıpla, daha az hasarlar salgını yönetiyoruz. Umarım bu gevşemeye neden olmaz. Bu gelişmeler sonrası gevşeme olursa bu eğri yukarı doğru tırmanışa geçebilir. Dikkatli olmamız gerekiyor. Tedbirlere uymamız gerekiyor. Bugün veriler çok daha umut verici, çok daha sevindirici