42 Şehirde Karantina

Son dakika haberi: 42 şehirde birçok mahalle ve köy karantina altına alındı. Koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alınan bölgelerde giriş çıkışlar yasaklandı ve sağlık personelleri kontrollere başladı.

42 Şehirde Karantina

Son dakika : 42 şehirde mahalle ve köyler karantinaya alındı.

Koronavirüs salgını Türkiye 'de etkisini sürdürmeye devam ediyor. Son dakika haberleri birçok ilden geldi ve mahalleler , ilçeler ve köylerin karantinaya alındığı bildirildi. 

HARİTA PAYLAŞILDI

Türkiye 'de karantina altına alınan köyler, mahallelerin olduğu iller için harita paylaşıldı. Paylaşılan harita şu şekilde:

TOPLAMDA 42 ŞEHİR

Valilikler , İl Sağlık Müdürlükleri, Kaymakamlıklar ve İçişleri Bakanlığı tarafındna açıklanan tüm yerlere baktığımızda 42 ilde, toplam 128 yerleşim bölgesi karantinaya alındı. 

KARANTİNAYA ALINAN SON YERLER

Siirt İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, saat 08.00'den itibaren vatandaşları salgından korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alınması kararlaştırılan merkez Çal Mahallesi'nde, uygulama başladı.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk , İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Borçka ilçe merkezi ve Borçka ilçesine bağlı Aralık köyünün 2 Nisan tarihi saat 24.00 itibarıyla 15 gün boyunca karantinaya alındığını söyledi..

Malatya'nın Darende, Hekimhan, Arapgir ve Pütürge ilçelerindeki 4 mahalle, koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir mahalle koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Sivas'ta, 3 köy daha koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alınarak giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Kars'ta 3 köy ve 1 mahalle koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Yozgat Valiliği, Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyünün karantina altına alındığını açıkladı.

Çorum Sungurlu Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar, “Sungurlu ilçesine bağlı Oyaca köyümüzde insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, durum köy muhtarı ve halkına tebliğ edilmesine, kolluk ve sağlık ve ekiplerince kontrol altında tutulması kararlaştırılmıştır.”

Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Yukarı Kulaca köyü karantinaya alındı Açıklamada, "Kocaeli'den Şiran ilçesine geldiği belirlenen bir kişinin, Kocaeli'de koronavirüs pozitif bulgusu bulunan bir kişiyle teması tespit edildiğinden Şiran ilçesinin Yukarı Kulaca köyünde karantina tedbiri alınmıştır." ifadesine yer verildi.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünde, şehir dışından cenazeye gelen bir kişinin dönüşte yaptırdığı testin pozitif çıkması sonrasında köye giriş ve çıkışlar geçici süreliğine durduruldu.

Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesine bağlı Han Mahallesi, koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı

Rize'de koronavirüs tedbirleri kapsamında merkeze bağlı Kendirli beldesi ile 4 köyün karantina altına alındığı bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs tedbirlerinin artırıldığı belirtilerek, "İlimiz Kendirli beldesi ve bununla yakın temasta olan Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel koronavirüs vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alınmıştır." ifadesine yer verildi.

Karantina altına alınan diğer yerler için TIKLAYIN