Covid 19 Nedeniyle Karantinaya Alınan Yerler 3 Mart 2020

Son dakika haberleri: Yerel basından, ulusal basından ve Valilik açıklamalarından yapılan derlemeler sonucu Türkiye 'de karantinaya alınan bölgeler, köyler ve mahalleleri haberimizde derlemeye çalıştık.

Covid 19 Nedeniyle Karantinaya Alınan Yerler 3 Mart 2020

Bu illerdeki mahalle ve köylerde karantina var.

10 Mart tarihinde görülen ilk vakanın ardından korona , Türkiye 'de yayılmaya devam ediyor. 81 ilde korona vakasının görülmesi sonrası birçok şehirde karantina işlemleri başladı.  Peki hangi şehirlerde karantina uygulanıyor?

BUGÜN KARANTİNAYA ALINAN YERLER

ARTVİN

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Aşağı Koyunlu köyü karantinaya alındı. Kaymakamlık tarafındna yapılan açıklamada, 15 günlük karantina uygulanacağı, karantinaya uymayanlara ceza kesileceğine yer verildi. 

ÇORUM

Çorum Kargı ilçesine bağlı Oğuz köyünün, yeni tip koronavirüs  nedeiyle karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Valilik, 2 haftalık karantina sürecinin başladığını duyurdu. 

Çorum'da daha önce Mecitözü'nün Fındıklı, Sungurlu'nun Oyaca ve Laçin'in Çamlıpınar köyleri karantinaya alınmıştı.

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Akgeçit köyü 'nde korona nedeniyle karantina uygulanıyor.  Valilik yaptığı açıklamada, "Akgeçit köyümüzde 2-16 Nisan 2020 tarihleri arasında 14 günlük karantina uygulamasına geçilmiştir. Kovid-19 salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Akgeçit köyündeki insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, köydeki vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, ilçe Hıfzıssıhha Kurulunca oy birliğiyle karar verilmiştir." dedi.

DAHA ÖNCE AÇIKLANAN YERLER

Kastamonu Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçe hıfzıssıhha kurullarının kararları doğrultusunda, Çatalzeytin ilçesine bağlı Kaşlıca köyü ile Azdavay ilçesine bağlı Sıra köyü Pazaryeri Mahallesi, Pınarbaşı ilçesine bağlı Kalaycı köyü Derecik Mahallesi, Taşköprü ilçesine bağlı Kabalar köyü Diller Mahallesi ve Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyü Göl Mahallesi'nin karantinaya alındığı ifade edildi.

Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyünün, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Konya'nın Ilgın ilçesinde bir mahallenin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındığı bildirildi. Ilgın Kaymakamı Fatih Kadiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Argıthanı Mahallesi'nin Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantina altına alındığını belirtti.

Kars'ın Selim ilçesi Benliahmet köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde karantinaya alındı.

Sakarya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararla Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bulunan bir mahalle karantina altına alındı. Koruyucu elbiseler giyen polis ekipleri, sokağı kapatarak giriş ve çıkışlara 2'nci bir emre kadar izin vermeyecek.

Artvin'de Borçka ilçe merkezi ile ilçeye bağlı Aralık köyü yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle karantinaya alındı

Ordu İlçenin Elbeyi Mahallesi Kazancılı Küme Evleri mevkisinde, çeşitli sebeplerle diğer illerden dönüşlerin artması, yapılan testler sonucunda koronavirüs vakalarının tespit edilmesi, olası vaka ve bunların temaslıları sonucu ev karantinasında kişiler bulunması nedeniyle bu yerleşim yerinde salgının kontrol altına alınması amacıyla bugünden itibaren ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina kararı alındığı ifade edilen açıklamada, Kazancılı Küme Evleri mevkisinin giriş ve çıkışlara kapatıldığı kaydedildi.

Malatya'nın Kuluncak ilçesinde bir mahalle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında karantinaya alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Kuluncak İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, Kaynarca Mahallesi'nde koronavirüs salgını nedeniyle 2 Nisan 2020 tarihi itibarıyla karantina kararı alınarak uygulanmaya başlanmıştır." bilgisi paylaşıldı.

Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Ayrancı İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun 02.04.2020 tarih ve 13 No'lu kararı doğrultusunda korona virüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında salgının önlenmesi, halk sağlığının korunması amacıyla 02.04.2020 Perşembe günü saat 19.00'dan itibaren Ayrancı ilçesine bağlı Berendi köyü giriş ve çıkışlara kapatılarak karantina altına alınmıştır. Söz konusu karar gereğince adı geçen köyümüzde vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir" denildi.

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada "Akgeçit köyümüzde 2-16 Nisan 2020 tarihleri arasında 14 günlük karantina uygulamasına geçilmiştir. Kovid-19 salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Akgeçit köyündeki insan sirkülasyonunun salgın riskine bağlı olarak durdurulmasına, köydeki vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemelerine ve evlerinde kalarak izolasyon kurallarına uymalarına, ilçe Hıfzıssıhha Kurulunca oy birliğiyle karar verilmiştir." denildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, bir mahallenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındığı bildirildi.

Bitlis Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulunun 01.04.2020 tarihli ve 2020/16 Sayılı Kararı 

Kültür Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:121

Fatih Mahallesi Şehit İzzettin Baldır sokak No:18

Kale Mahallesi Şehit Mecdi Şentürk Sokak No:54

Aydınlar Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Otogar karşısı Doğa Apartmanı

Kültür Mahallesi Yediveren Sokak Dışkapı No 4-6

İşletme Mahallesi Göl2 Caddesi No:54

Aydınlar Mahallesi Levent1 Caddesi No:49

Bahçelievler Mahallesi Burhan Cenkçi Sokak No:9

Fatih Mahallesi Fatih Caddesi. No:3

Bayburt merkeze bağlı Adabaşı köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Muş ve Bulanık ilçesine bağlı 3 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

 Sivas'ın Zara ilçesine bağlı 1 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir mahalle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Uşak'ın Banaz ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Batman'ın Sason ilçesinde bir köy ve ilçe merkezindeki 3 adres karantinaya alındı.

Sivas'ın Koyulhisar ve Yıldızeli ilçelerine bağlı 3 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Zonguldak'ın Devrek ilçesi Velibeyler köyü Merkez Mahallesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Trabzon'un Hayrat ilçesine bağlı 3 mahalle karantinaya alındı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Hayrat ilçesine bağlı Yeniköy, Pazarönü ve Geçitli mahallelerinin, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantina altına alındığı belirtildi.

Malatya: Malatya'ya gelen bazı kişiler yakınlarının yaşadığı Darende, Hekimhan ve Arapgir ilçelerindeki mahallelere gitti. Burada bir süre sonra yüksek ateş şikayetleri oluşan 5 kişi yakınları tarafından hastanelere götürüldü. Yapılan kontrollerde 5 kişinin koronavirüs belirtilerine sahip olduğu görüldü ve testleri de pozitif çıkınca karantinaya alındı. Bu kişilerin bulunduğu Darende ilçesinin 800 nüfuslu Ilıca Mahallesi, Arapgir ilçesinin 120 nüfuslu Eğnir Mahallesi ile Hekimhan ilçesinin 102 nüfuslu Kozdere Mahallesi de karantina altına alındı.

Batman'ın Sason ilçe merkezinde 3 ayrı nokta ve 1 köy, korona virüs nedeniyle karantinaya alınarak, giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Erzincan'ın Kemah ilçesine bağlı 3 köy yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bir mahalle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında karantinaya alındı.

Bartın'da Hasankadı beldesi koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı

Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Şabanözü Kamış köyüne, 23.03.2020 tarihinde İstanbul'dan bir aile gelmiştir. 29.03.2020 Pazar günü aileden bir kişi yüksek ateş ve öksürük şikayeti nedeniyle başvurmuş ve aile 112 ekipleri tarafından Çankırı Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştır. ?Şabanözü Kamış köyü, bu aileye yapılan testler sonuçlanıncaya kadar giriş çıkışlara kapatılmıştır" denildi.

Kars: "Dağpınar Beldesi Merkez Mahallesi, Digor ilçesine bağlı Türkmeşen köyü, Susuz ilçesine bağlı Erdağı köyü ile Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyü karantinaya alınmış olup belirtilen yerleşim yerlerine giriş çıkışlar durdurulmuştur."

Bayburt merkeze bağlı Aşağıçimağıl ve Ortaçimağıl köyleri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Çorum'un Sungurlu ilçesinde bir köy corona virüsü şüphesiyle tedbir amacıyla karantinaya alındı. İlçeye bağlı Oyaca köyü

Van'ın İran sınırındaki Çaldıran ilçesine bağlı Hanköy, Başkale ilçesinin Esenyamaç, Çatak'ın Alacayer Mahallesi'ne bağlı Çemik ve Tellikaya mezralarının ardından, Başkale'nin Ilıcak Mahallesi ile Belliyurt mezrası da corona virüsü nedeniyle karantinaya alındı.

Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Maltepe köyünde karantina.

Giresun Valiliği, Çamoluk ilçesine bağlı Karadikmen köyünün corona virüsü nedeniyle karantina altına alındığını duyurdu. 

ivas'ın Akıncılar ilçesinde 1 köy, Suşehri ilçesinde 2 köy ve Koyuluhisar ilçesinde 2 köy karantina altına alındı.

Çankırı'nın Çerkeş ilçesine bağlı Aliözü köyünde yeni tip corona virüs tedbirleri kapsamında karantina uygulamasının başlatıldığı bildirildi.

Kütahya'nın Simav ilçesi Yeşildere köyünde 55 yaşında bir hastanın corona virüsü testinin pozitif çıkması üzerine köy karantinaya alındı. 

Gümüşhane'nin Şiran ilçesi Yukarı Kulaca köyü corona virüsü tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Artvin'in Boçrka ilçesi Cami Camili köyü, 65 yaş ve üzeri nüfusun fazla olması nedeniyle karantina altına alındı.

Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyünde, 2 kişide corona virüsü testinin pozitif çıkması üzerine köy karantinaya alındı.

Malatya Valiliği, Darende ve Arapgir ilçelerinde 2 mahallenin corona virüsü nedeniyle karantina altına alındığını bildirdi.

Yozgat merkeze bağlı Derbent ve Çekerek ilçesine bağlı Yukarıkarahacılı köyü yeni tip corona virüsü (covid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Rize merkeze bağlı Kendirli beldesi ve yakınındaki Yeni Selimiye, Beştepe, Esentepe ve Maltepe köyleri potansiyel corona virüsü vakalarının önüne geçebilmek için karantina altına alındı.

GELİŞMELERDEN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN