24 Ağustos Korona Tablosu Yayımlandı! Sağlık Bakanı Ağır Hasta Sayısına Dikkat Çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24 Ağustos Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosunu paylaşarak değerlendirmelerde bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından günlük paylaşılan koronavirüs tablosuna göre 24 Ağustos tarihinde ülkemizde 18 kişiyi daha koronavirüs nedeniyle kaybettiğimiz görülürken, ülkemizde 24 Ağustos'taki test sayısı 96 bine yaklaştı. Bugün tespit edilen koronavirüs vaka sayısı 1443 olarak açıklanırken, bugün iyileşen kişi sayısının 743 olduğu, ülkemizde bugüne kadar koronavirüs teşhisi konduktan s

24 Ağustos Korona Tablosu Yayımlandı! Sağlık Bakanı Ağır Hasta Sayısına Dikkat Çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüsle ilgili açıklamalarda bulundu. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gündemdeki meselelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadele konusunda vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen hatırlatmasını yapan Erdoğan, taziye ve düğün etkinliklerine ilişkin de uyarılarını sürdürdü. Kendisinin düğün ve taziye ziyaretlerine gitmediğini hatırlatan Erdoğan, sigara içenlere de sigarayı bırakma çağrılarını sürdürdü. Erdoğan şunları söyledi: 

Milletimden bir kez daha rica ediyorum. Türkiye şu illeti yenene kadar, lütfen kurallara uyalım. Uymayanları ikaz edelim. Tamam... Temizlik, Maske, Mesafe... Yani bir de bugün bir şey daha hatırlatacağım, lütfen şu sigaralarınızı özellikle artık çöpe atın. Biliniz ki, en büyük tehdit unsurlarından birisi de o sigaralardır. Kendi kendinize adeta ölüm fermanını imzalıyorsunuz, o sigaranın dumanıyla. Bunu da bir kenara koymanız lazım. Her türlü, toplu etkinliğe, işte bu sürede ara verelim. Düğünlerimizi az sayıda katılım ve kısa sürede yapmanın bize maliyeti olmaz. Ben çok sevdiklerimizin düğününe gitmedim, gitmiyorum. Kendilerini makamıma davet ediyor, makamımda kendileriyle görüşüyor, hediyelerimi burada veriyorum. Bu şekilde temennilerimi de söylüyorum. Taziyelerimizi telefonla bildirmek, Fatiha'mızı uzaktan okumak bize aynı sonucu verir.  Tatilimizi kısa süreli tutmalıyız. Türkiye'nin üretimde, istihdamda, ihracatta, hedeflerine ulaşabilmesinin yolu salgının seyrinin düşüşünden geçiyor. Geniş bir alanda tarihi mücadele yürüten bir ülke olarak gücümüze , dikkatimize, enerjimize sahada ihtiyacımız var. Bu büyük potansiyeli salgına vermeyelim. Denizi geçtiğimiz bir yerde derede boğulmamak için kararlı hareket edelim. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklamaları! "Yeni Müjdelerin Habercisi"