Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklamaları! "Yeni Müjdelerin Habercisi"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞUYOR...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklamaları! "Yeni Müjdelerin Habercisi"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI:

GİRESUN'DAKİ SEL FELAKETİ

Afetin duyulduğu andan itibaren, devletimiz tüm kurumları ve imkanlarıyla halkımızın yanında yer almıştır. Bugünkü kabine toplantısında da durumu etraflıca değerlendirdik. Vatandaşlarımızın yükünü hafifletmek amacıyla , Giresun'daki vergi mükelleflerimizi 22 Ağustos'tan 30 Kasım 2020 tarihine kadar mücbir sebep kapsamına alıyoruz. 22 Ağustos tarihi öncesinde taahhuk etmiş olup vadesi bu tarihe rastlayan her türlü vergi , ceza ve gecikme faizinin ödeme sürelerini de 31 Aralık 2020'ye kadar erteliyoruz.

2020 yılı 3'üncü geçinci vergi dönemine ilişkin, geçici vergi beyannamelerinin alınmamasını kararlaştırdık. Giresun'daki faal mükelleflerin vergi daireleriyle , mal müdürlüklerine olan borçlarına da tecil imkanı getiriyoruz.Hasar tespit çalışmalarının ardından hemen temizleme, yeniden inşaa çalışmalarına başlayacağız. Ortaya çıkan kayıpları en kısa sürede telafi edeceğiz. Rabbim ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin diyorum. İrademizi ve gücümüzü aşan, deprem, sel, heyalan gibi afetler, bizi önceliklerimizi değiştirmeye mecbur bırakmıştır. Bu konudaki hassasiyetimizi kentsel dönüşüm çalışmaları, yeni imar çalışmalarıyla zaten hayata geçiriyorduk. Yaşadığımız her afet bizi bu konuda daha kararlı hareket etmeye yönlendirmektedir.

Aziz milletim, Türkiye'nin kalkınma mücadelesindeki en büyük sıkıntılardan biri de enerjideki dışa bağımlılık olmuştur. Her ne kadar ufak tefek petrol ve doğalgaz kaynaklarına sahipsek de , bunlar ihtiyaçlarımızın karşısında devede kulak gibi kalıyordu. İhracatımızı fevkalade artırmamıza rağmen, enerjideki bu sıkıntı nedeniyle cari açığımızı bir türlü kapatamıyorduk. Önce yerli ve milli imkanları seferber ederek, enerjideki bu dev açığa kısmi de olsa bir çözüm getirmeye çalıştık. Petrol ve doğalgazdaki dışa bağımlılığımız hâla ciddi düzeydeydi.  Derin deniz aramaları için ilk sondaj gemimizi alarak Bismillah dedik. Ardından ikinci sondaj gemimizi, bu yılın başlarında da üçüncü sondaj gemimizi aldık.

YENİ MÜJDELER

Fatih, Yavuz, Kanuni adlarını verdiğimiz bu gemilerimizle dünyanın en büyük filolarından birine sahip olduk. Bunlarla birlikte Oruç Reis ve Barbaros Hayrettin Paşa gemilerimizle sismik araştırmaları başlattık. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yetki alanlarının yanında Libya ile yaptığımız anlaşmanın ülkemize tanıdığımız imkanları sonuna kadar kullanmak için harekete geçtik. Ege'de de en büyük sınırlara sahip ülke olarak hakkımız, hukukumuz , çıkarlarımızın gereğini tereddüt şekilde yerine getirdik. Bunlarla yetinmedik Karadeniz'i de arama çalışmalarımıza dahil ettik.  Azim ve kararlılıkla bu çalışmaları hayata geçiren Enerji ve Tabii kaynaklar eski bakanımız Berat Albayrak ile hali hazırdaki bakanımız Sn. Dönmez beylere buradan teşekkür ediyorum. Karadeniz'de bugüne kadar tespit ettiğimiz en büyük rezervi keşfettik. Ülkemizin geleceği açısından hayati öneme sahip bu müjdeyi milletimizle paylaştık. Tespit edilen rezervin çok daha büyük kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var. İnşallah bu müjdenin devamı gelecek.  Bu kuyuların sayısı devam edecek. Gazın fiilen milletimizin hizmetine sunulması 2023'ü bulacak.Önümüzdeki süreçte Akdeniz'den de müjdeli haber almayı ümit ediyoruz.

"DOĞALGAZDAN ELDE EDİLEN KAZANÇ DOĞRUDAN MİLLETİMİZİN CEBİNE YANSIYACAK"

Artık ektiğimiz tohumların hasadını toplamanın, verdiğimiz emeklerin karşılığını görmenin almanın zamanıdır. Bu zorlu mücadelede ülkemizin ve milletimizin yanında yer alan herkesten Allah razı olsun diyorum. Kendi halkının safında yer almak yerine, gavurun kılıcını çalmayı tercih edenleri de milletimize havale ediyoruz. Rabbim kimseyi teröriste terörist diyemeyen, düşmana düşman diyemeyen, milletin sevinciyle sevinemeyen, üzüntüsüyle üzülemeyen mankurtlardan eylemesin diyorum. Biz milletimizle birlikte daha büyük, daha güçlü bir geleceğe doğru başlattığımız bu kutlu yürüyüşü sürdüreceğiz. Bu kutlu yolda bize destek olan bizimle yürüyen herkesten Allah razı olsun. Diğer alanlarda ülkemize diş geçiremeyenler, yine ekonomimize saldırıyorlar. Halbuki ülkemiz toplamda 90 milyar dolara ulaşan rezerviyle gayet iyi durumdadır. 2016 yılında altın rezervimiz sadece 14 milyar dolar seviyesindeydi, hem yurt dışındaki altınımızı ülkemize getirerek, hem ülkemizde çıkan tüm altını Türk lirasından alarak altın rezervimizi 3 kat artırdık. Türkiye , döviz ve altın kıymetleri bakımından önemli bir güce sahiptir. En büyük rezervi de Karadenizin altında bulduğumuzu hatırlatmak isterim. Diğer alanlardaki çalışmalarımızla Türkiye doğalgazda dünyanın en büyük rezervlerinden birine inşallah sahip olacaktır. Buradan elde edilen her türlü kazanç doğrudan milletimizin hayat kalitesine etki edecektir. Milletimizin cebine ilave kaynak sağlayacağız. Ülkemizi ve milletimizi zenginleştirecek somut bir kaynaktan bahsediyorum.

EKONOMİYİ ARAÇ OLARAK KULLANIYORLAR

Ülkemizle ilgili olumsuz hava pompalayanların bir kısmı bunu doğruya yanlışa bakmadan yapıyor. Amaçları siyasi sonuç almak. Ekonomiyi bir araç olarak kullanıyorlar.  Dünyanın salgınla en başarılı mücadelesini yürüten ülkelerinden birini en kötülerin arasına koyanların içerideki akıl daneleri, yeminli AK Parti ve Tayyip Erdoğan düşmanlarıdır. 

YUNAN PROVAKASYONUNA SERT YANITLAR

Yunanistan yetkili şekilde, şımarıkca kendi navtext mesajını yayımlamıştır. Yunanistan'ın böyle bir ilana hakkı yoktur. Yapılan bu açıklama, bölgedeki tüm gemilerin kıyı ve seyir emniyetini tehlikeye atan bir şımarıklıktır. Bu tutumuyla yunanistan kendi kendini bir kaosun içine atmıştır. Bundan sonra bölgede yaşanacak her olumsuzluğun yunanistan tek zarar gören bu ülkenin kendisi olacaktır. yunanistan'ı Türk donanmasının önüne atanların yarın yaşanacak bir sıkıntıda asla ortada gözükmeyeceklerini bizim kadar yunanlı komşularımızın da bilmesinde fayda görüyorum. Türkiye ne oruç reis gemimizin faaliyetlerinden en küçük bir adım geriye atmayacaktır. Bu ülkede hakkını ve hukukunu koruma konusunda çok kararlı hareket edecektir. 

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Milletimden bir kez daha rica ediyorum. Türkiye şu illeti yenene kadar, lütfen kurallara uyalım. Uymayanları ikaz edelim. Tamam... Temizlik, Maske, Mesafe... Yani bir de bugün bir şey daha hatırlatacağım, lütfen şu sigaralarınızı özellikle artık çöpe atın. Biliniz ki, en büyük tehdit unsurlarından birisi de o sigaralardır. Kendi kendinize adeta ölüm fermanını imzalıyorsunuz, o sigaranın dumanıyla. Bunu da bir kenara koymanız lazım. Her türlü, toplu etkinliğe, işte bu sürede ara verelim. Düğünlerimizi az sayıda katılım ve kısa sürede yapmanın bize maliyeti olmaz. Ben çok sevdiklerimizin düğününe gitmedim, gitmiyorum. Kendilerini makamıma davet ediyor, makamımda kendileriyle görüşüyor, hediyelerimi burada veriyorum. Bu şekilde temennilerimi de söylüyorum. Taziyelerimizi telefonla bildirmek, Fatiha'mızı uzaktan okumak bize aynı sonucu verir.  Tatilimizi kısa süreli tutmalıyız. Türkiye'nin üretimde, istihdamda, ihracatta, hedeflerine ulaşabilmesinin yolu salgının seyrinin düşüşünden geçiyor. Geniş bir alanda tarihi mücadele yürüten bir ülke olarak gücümüze , dikkatimize, enerjimize sahada ihtiyacımız var. Bu büyük potansiyeli salgına vermeyelim. Denizi geçtiğimiz bir yerde derede boğulmamak için kararlı hareket edelim.