Zoom Uygulamasını Kullananlar Dikkat: Hemen Şifrenizi Değiştirin

Zoom adlı uygulama hakkında son dakika açıklaması geldi. Geçtiğimiz haftalarda tartışma konusu olan ve MEB tarafından da ele alınan Zoom adlı uygulamanın, 500 bin kullanıcısının şifresinin ve bilgilerinin satıldığı bildirildi.

Zoom Uygulamasını Kullananlar Dikkat: Hemen Şifrenizi Değiştirin

Son dakika: Zoom uygulamasını kullananlar dikkat.

Zoom adlı uygulamayı Türkiye 'den on binlerce kişi kullanıyor.birden fazla kişinin konferans yöntemi ile aynı anda canlı yayın yapmasını sağlayan  söz konusu uygulamanın , 500 binden fazla kullanıcısının bilgilerini Dark Web adlı platforma sattığı bildirildi. 

Son dönemlerde gündem olan ve art arda gelen güvenlik uyarıları açıklamalarının ardındna ortaya çıkan bu olay sonrası flaş açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada uygulamayı kullanan çok sayıda okul ve şirket olduğu , bilgilerin Dark Web 'e satılması sonrası birçok okul ve şirketin bundan etkilendiği bildirildi. 

Dünya çapında tanınan Siber güvenlik kuruluşu Cyble bir son dakika açıklamasında bulundu. Kuruluş tarafından yapılan açıklamada, bir hacker grubu tarafından yasa dışı yollarla ele geçirilen 530 binden fazla Zoom kullanıcısına ait hesap bilgilerini ‘dark web'de ve hacker forumlarında yayınlayarak, satıldığını duyurdu.

HESAP BAŞINA NE KADAR?

Habertürk 'ün son dakika olarak aktardığı bilgiye göre Hackerların hesap başına ortalama 0.0020 dolar ile anlaştığı ve hesap bilgilerinin bu ücret üzerinden satıldığı bildirildi. 

HANGİ BİLGİLER TEHLİKEDE

Satışta Zoom kullanıcılarının e-posta adresleri, şifreleri, güvenlik anahtarları ile kişisel toplantı URL 'lerinin de olduğu bildirildi. 

DÜNYANIN SAYGIN ÜNİVERSİTELERİNİN BİLE HESAP BİLGİLERİ SATILDI

Siber güvenlik kuruluşu tarafından , veri ihlali sonrası yapılan açıklamada, satışa sunulan hesaplar arasında Vermont Üniversitesi, Colorado Üniversitesi, Florida Üniversitesi gibi eğitim kurumlarının yanısıra Chase ve Citibank gibi finans şirketlerinin Zoom hesap bilgilerinin olduğuna dikkat çekildi.

ŞİFRELERİNİZİ HEMEN DEĞİŞTİRİN

Bilgilerin yasa dışı yollardan satılması sonrası uzmanlar, kimlik bilgisi doldurma saldırılarından etkilenen kullanıcıları acil olarak Zoom hesaplarının şifresini değiştirmeleri gerektiğini belirtti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA