YouTube'da yeni dönem başladı! Artık sadece video izleyip geçmeyeceksiniz: Yepyeni özellik yolda

YouTube, Türkiye pazarındaki yeni özellikleri test etmeye başladı. Yalnızca premium üyelerin kullanımına sunulan özelliklerle ilgili ayrıntılar haberimizde..

YouTube'da yeni dönem başladı! Artık sadece video izleyip geçmeyeceksiniz: Yepyeni özellik yolda

YouTube, premium üyelere özel yeni bir özelliğini Türkiye'deki abonelerinde de test etmeye başladı. Yeni özellikte YouTube Premium kullanıcıları platformda oyun oynama olanağına sahip olunacağı öğrenildi. Bu güncelleme, YouTube'un kullanıcılara daha fazla içerik ve aynı zamanda deneyim sunma stratejisinin de desteği olarak tanımlanıyor.

YouTube Premium aboneleri, şimdilerde test aşamasında olan söz konusu özelliği ana ekrana kaydırıp “Oyuna Hazır” bölümüne giderek deneyimleyebiliyor. Beta aşamasında 6 çeşit oyun sunan platformda, oyun sayısının ilerleyen süreçte artması beklenmekte. Bu özellik, kullanıcıların platformun içinde daha fazla zaman geçirmesi için YouTube içeriğinin zenginliğini artırmayı amaçlıyor. Bu aynı zamanda YouTube'un yalnızca kısa ve uzun videolara sahip olma konseptinden uzaklaşmaya başladığını da gösterebilir.

YouTube'da yeni dönem başladı

Artık YouTube'da oyun oynayabilirsiniz!

YouTube'un sunduğu ayrıcalıklardan biri olarak YouTube Premium aboneleri için hazırladığı zel bir oyun deneyimi eklendi. Oyun dünyasının büyümesi ve ilgisinin artmasıyla birlikte YouTube'un bu alana girişi, platformun rekabet üstünlüğünü artırma stratejisinin parçası şeklinde görülmekte.

Bu gelişmeyle birlikte dijital platformların yalnızca video içerikleriyle sınırlı olmadığını, farklı alanlara da genişlediğini ve kullanıcı deneyimlerini çeşitlendirdiğini göstermesi bakımından dikkat çekiyor. Şu anda Türkiye'de test edilmeye başlanan özellik, YouTube Premium sahibi olan abonelerine oyun keyfini yaşatma yolunda önemli şeklinde değerlendirilmektedir.