YouTube, Takma Ad Özelliğini Türkiye’de Kullanıma Sundu

Dünyanın en popüler video paylaşım Platformu YouTube, Handles adıyla geliştirdiği takma ad özelliğini Türkiye’de bazı kullanıcıların erişimine sundu.

YouTube, Takma Ad Özelliğini Türkiye’de Kullanıma Sundu

Dünyanın en popüler video paylaşım Platformu YouTube, Handles adı ile geliştirmiş olduğu takma ad özelliğini geçtiğimiz haftalarda paylaşmıştı. Bu özellikle beraber bütün YouTube kullanıcıları, aynen diğer sosyal medya platformları gibi yakında @İsim takma adlarını böylece kullanabilecek. Kanal adları ile karşılaştırıldığında ise takma adların her kanal açısından benzersiz olduğu ve böylelikle içerik oluşturucuların, YouTube’da farklı varlıklarını ya da markalarını çok daha geliştirebilecekleri söyleniyor.

Bu Özellik, YouTube Genelinde Kullanılabilecek

Katılımcılar; yorumlarda, video açıklamalarında, başlıklarda ve daha fazlasında bir başkasından bahsetmek amacıyla bu takma adı ile içerik oluşturabilecek ya da bu rumuzu böylece kullanabilecek.


Bu özellik, içerik oluşturucuların kitlelere ulaşmasını ve görünürlüğünün arttırılmasını kolay bir hale dönüştürecek.

Özellik, Türkiye’de De Kullanıma Sunuldu

Halihazırda kişiselleştirilmiş URL’leri bulunan kanalların takma isimleri, URL’deki isim şeklinde otomatik olacak şekilde atanıyor. Yeni özellik,  Türkiye’deki bazı kullanıcıların erişimine açılmış durumda.

Bu özelliği kullanabilmek ve takma isim alabilmek amacıyla www.youtube.com/handle adresini ziyaret edebilirsiniz.