Yerli Otomobil TOGG’da Kota Belli Oldu İsteyen Herkes Alamayacak

Yerli otomobil TOGG için geri sayım başlarken üretim ve fiyat ile ilgili önemli açıklamalar geldi. TOGG’un 2023 yılında ne kadar üretileceği belli oldu.

Yerli Otomobil TOGG’da Kota Belli Oldu İsteyen Herkes Alamayacak

29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı TOGG’da önemli detaylar ortaya çıktı. Fabrika açılığı öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, üretim sayısı ve fiyatı ile ilgili önemli ipuçları verdi.

29 Ekim’de İlk Araç Banttan İnecek

TOGG’un seri üretiminin yapılacağı fabrikanın inşaatının tamamlandığını belirten Bakan Varank, Cumartesi günü seri üretim bandından inecek ilk aracın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tanıtılacağını açıkladı.

Varank, fabrikada ilk olarak tamamen elektrikli C segment SUV olan TOGG SUV’un üretileceğini duyurdu.

2023 Üretim Sayısı Belli Oldu

2023 yılında üretilecek araç sayısını da açıklayan Bakan Varank, şu ifadeleri kullandı; “Şirketin 2023 yılı hedefi 17-18 bin araç üreterek piyasaya sürmek. Şu an deneme üretimleri gerçekleşiyor zaten. 29 Ekim’de de fabrikanın bitişi ve seri üretimin başlangıcı törenini yapmış olacağız. Şirketin açıkladığı takvime harfiyen uyularak bugünlere gelindi.”

Fiyatı Ne Olacak?

Bakan Varank geçtiğimiz hafta TOGG fiyatları ile ilgili de ipucu vermişti. Açıklamasında, “Dolayısıyla vatandaşlarımız fiyatı merak ediyorsa, şu anda piyasada satılan C Segment SUV dizel ve benzinli araçların fiyatına bakabilirler. TOGG, bunların fiyatlarıyla piyasaya çıkacakmış diyebilirler” ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /