Yeni Toyota Corolla Cross, Ekimde Türkiye'de Olacak!

Haziran ayı içerisinde Yaris Cross’u satışa sunan Toyota markası, Türkiye'nin SUB atağı yeni Corolla Cross ile yoluna devam edecek. Uzun yıllardan beri Türkiye'de üretim faaliyetlerini gerçekleştiren Japon marka Toyota'nın popüler modeli Corolla, Türkiye'de de oldukça popüler bir hal almaya başladı. Ülkemizde en çok satışı gerçekleştirilen modellerin başında gelen Toyota Corolla'nın Cross versiyonu yakın zaman içerisinde Türkiye'de satışa sunulacak.

Yeni Toyota Corolla Cross, Ekimde Türkiye'de Olacak!

Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, yapmış olduğu açıklamada hem otomotiv pazarının tamamıyla hem de Toyota'nın Türkiye'deki ürün pazar ile ilgili konuştu.


Toyota Corolla Cross Ekimde Türkiye'de
Buna göre 2021 senesinin sonunda tanıtımı gerçekleştirilen yeni Toyota Corolla Cross modeli ekim ayı içerisinde Türkiye'de olacak.

Haziran ayında satışa sundukları Yaris Cross ve ekim ayı içerisinde satışa sunulacak Corolla Cross ile Toyota markası satışlarındaki su oranını arttıracak. Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt yapmış olduğu açıklamada;
“Son zamanlarda su modeller ön plana çıkarken Toyota olarak C-HR, Yaris Cross, Corolla Cross, RAV4 ile Land Cruiser olmak üzere geniş bir su yelpazesine sahip olduk.
Crossover ile SUV tarzı araçlara doğru ürün gamında da bir yönelme olduğunu görüyoruz. Yeni gelecek Corolla Cross, satış adetleri manasında çok olumlu katkılar sağlayacak. Bunun sebebi ise Corolla Cross segment olarak çok önemli bir konumda bulunuyor.”

Dedi.

Toyota Corolla Cross Neler Sunuyor?
Toyota Corolla Cross’un Avrupa pazarı açısından geliştirilen versiyonunda 197 beygirlik 2.0 litre hibrit sistem kullanılmaktadır. Buna karşın, ülkemizde vergi dezavantajlarından kaynaklı bir şekilde 122 beygirlik 1.8 litre hibrit sistem kullanılacak.
Bunun haricinde araçta 12.3 inçlik dijital kokpit başta olmak üzere 10.5 inç multimedya ekran, kablosuz Apple Carplay, kontrollü hızlanma fonksiyonuna sahip olan çarpışmanın önüne geçen sistem, adaptif hız sabitleyici ile güvenli çıkış asistanı gibi pek çok özellik bulunuyor.