Yeni Özellik Geldi: WhatsApp'a Büyüteç Özelliği

Son dakika haberi: WhatsApp 'a yeni özellik geldi. Şimdi birçok ülkede kullanıma sunulan yeni özellik önümüzdeki günlerde Türkiye'de de kullanıma sunulacak.

Yeni Özellik Geldi: WhatsApp'a Büyüteç Özelliği

WhatsApp 'a yeni özellik geliyor.

Aralık ayında Çin 'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılarak yüz binlerce kişinin ölümüne neden olan coronavirüs salgını sonrası sosyal medya ve iletişim plaformlarına ilgi oldukça arttı. 

WhatsApp , corona döneminde en çok ilgi gören uygulamalar arasında oldu. Edinilen bilgilere göre pandemi döneminde WhatsApp kullanma oranı yüzde 27 seviyesinde artış gösterdi. 

Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaların kullanılmasının artmasının ardından bu platformlar üzerinde haberler de çokça paylaşılmaya başlandı. Daha çok ise yalan haberler yayılıyor. 

WhatsApp ise yalan haberlerin önüne geçmek için yeni bir özelliği devreye aldığını duyurdu. 

YALAN HABERLER YAYILIYOR

Sosyal medya platformları ve WhatsApp üzerinde son dönemlerde yalan haberler çokça paylaşılıyor. Bu duruma engel olmak için WhatsApp, pandemi döneminde mesaj iletmeyi kısıtlandırdı ve kullanıcıların bir mesajı en fazla 1 kişiye iletebilmesi sınırını koydu. 

ARAMA ÖZELLİĞİ GELDİ

Hızlı şekilde yayılan ve dikkate tekılan mesajların sağ tarafında bir büyüteç olacak. Bu büyüteç simgesine tıklayarak mesajla alakalı internet üzerindeki diğer arama sonuçlarına ulaşabileceksiniz.

Büyüteçe tıkladığınızda açılan sayfada o haberin ya da bilginin doğru olup olmadığını göreveksiniz. 

Bu özellik ile birlikte artık kullanıcılar, kendilerine gelen bu bilginin doğru olup olmadığını internet üzerinden teyit edebilecek. 

HANGİ ÜLKELERDE VAR?

Edinilen bilgilere göre WhatsApp geliştiricilerinin bu özelliği devreye aldığı , ancak şimdi sadece bazı ülkelerde bu özelliğin kullanıcılara sunulduğu öğrenildi. İşte o ülkeler:

İtalya,

Brezilya,

ABD,

İrlanda,

İngiltere,

İspanya

Meksika

Söz konusu özelliğin önümüzdeki günlerde Türkiye 'de de kullanıcılara sunulması bekleniyor.