Yeni iPhone almanıza gerek yok! Tek seferde evde iPhone hızlandırma yöntemi

iPhone yüksek kaliteli ve güvenilir bir cep telefonudur ancak bazen sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Son zamanlarda telefonunuzun yavaşladığını fark ettiyseniz, son güncellemelerden sık yüklediğiniz uygulama ve özelliklere kadar birçok neden olabilir. Yaşadığınız can sıkıcı sorunlardan bu yöntemlerle kurtulabilirsiniz. İşte detaylar...

Yeni iPhone almanıza gerek yok! Tek seferde evde iPhone hızlandırma yöntemi

Akıllı telefon fiyatları artmaya devam ederken, cihazınızın ömrünü uzatmak için tamir etmeyi seçmek, yalnızca yeni telefon satın almaktan daha sürdürülebilir bir seçenek değil, aynı zamanda çok daha ekonomik bir seçimdir. Eğer iPhone'unuzu İOS güncellemesi yavaşlatırsa aşağıdaki adımları uygulamanızı öneririz. Detaylar haberimizde...

su

YAVAŞLAYAN İPHONE'UN HIZINI ARTTIRACAK BASİT HİLELER: 3 ADIMDA ESKİ HALİNE GETİRİN

Uzun süre sürekli kullanım sonrasında iPhone'unuz yavaşlayabilir. iPhone telefonumu nasıl hızlandırabilirim? iPhone'unuzu 5 dakikada 2 kat hızlandırın...

Teknoloji devi Apple'ın akıllı telefonu ``iPhone'' uzun süreli kullanım sonrasında yavaşlayabilir. Bu tür bir yavaşlama özellikle eski iPhone'larda yaygındır. Birçok kullanıcı bu durumdan şikayetçi. Eski iPhone cihazınızı hızlandırmanın birkaç yolu vardır. Bu yöntemlerden ilki widget'ı silmektir.

Telefonunuzun ana ekranındaki widget'lar işlemcinize ek yük getirir. Bu yük cihazın temel işlemlerini zorlaştırabilir. Ayrıca bu widget'lar büyük miktarda RAM tüketir.

WİDGET'LARI KALDIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER İSE ŞÖYLE:

Ana ekran düzenleme moduna girmek için bir widget veya uygulama simgesine uzun basın.

Bir widget'ı kaldırmak için sağ üst köşedeki "-" düğmesine dokunun.

Eski iPhone'unuzu hızlandırmanın bir başka yolu da "Sizinle Paylaşılan" özelliğini kapatmaktır. Bu özellik her zaman arka planda çalışır ve ek işlem gücü kullanır.

SİZİNLE PAYLAŞILANLAR ÖZELLİĞİ'Nİ KAPATMAK İÇİN YAPILMASI GEREKEN ADIMLAR İSE ŞÖYLE:

Ayarlar> Mesajlar> Sizinle paylaşılanlara gidin.

Otomatik serbest bırakma geçiş anahtarını kapatın.

Son olarak pil ömrünü ve performansını etkileyen bir diğer özellik ise "Ekran Süresi" takip sistemidir. Bu özellik de "Sizinle Paylaşıldı" özelliği gibi her zaman arka planda çalışır ve veri toplar. Bu birçok açıdan faydalı olsa da eski iPhone'ların pil ömrü ve performansı üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Ekran süresi takip sistemini devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir:

Ayarlar> Ekran Süresi ’ne gidin.

"Ekran Süresini Kapat"a dokunun.

Bu basit adımları izleyerek eski iPhone'lardaki performans sorunlarını azaltabilirsiniz. Özellikle iPhone 8 ve 7 modellerinde etkilidir.