XBOX Türkiye'den Tepki Çeken Hareket ! Yüzde Yüz Zam!

Microsoft Türkiye'nin aldığı yeni karar, oyuncuların büyük tepkisini çekti.  Xbox kullanıcılarının son zamanlarda exclusive oyun taleplerini görmezden gelen, oyun arşivinde Türkçe oyun bulundurmayan Microsoft şimdi de fiyatlarla Türkiye'deki varlığını bitirmek için elinden geleni yapıyor.

XBOX Türkiye'den Tepki Çeken Hareket ! Yüzde Yüz Zam!

Playstation Türkiye'nin çalışmaları neticesinde onlarca oyun hem Türkçe dublaj hem de Türkçe alt yazılı olarak oyuncuların beğenisine sunulurken, Forza 4 'ü dahi Türkçe dublajlı çıkarmayı başaramayan Microsoft Türkiye ekibi , şimdi de döviz kurlarını öne sürerek oyun fiyatlarını 2-3 katına çıkardı. Microsoft'un live gold hizmetinden faydalanmak isteyen oyuncular daha önce 29 TL'ye bu hizmetten faydalanabiliyordu.

"Değişen Pazar Koşulları" başlığı altında oyunculara gönderilen mail de fiyatların katlanacağı belirtildi. Yeni fiyat politikasına göre oyunseverler artık xbox one'larında live gold üyeliği için senelik 439 TL ödeyecekler, bu ücret daha önce 179 TL idi. Xbox'un game pass için 29 TL olarak belirlenen ücretini 59 TL'ye yükselteceği belirtildi. Sosyal medyada ücretlere tepki gösteren kullanıcılar Playstation'a yönelimin artacağını, Asyabahis ellerindeki cihazları satıp Playstation marka cihaz alacaklarını belirtiyor. Rakibi karşısında her fırsatta yenilen Microsoft'un, Türkiye pazarından çekilmeyi mi planladığı, yoksa kötü yönetimin mi bu ezici üstünlüğe sebep olduğu merak ediliyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA