WhatsApp'tan Yeni Özellik: Gizli Olarak Takip Edilebilecek Kanallar (WhatsApp Kanal Özelliği Nedir?)

WhatsApp, kullanıcıların istedikleri kişi ve kurumların kanallarını takip edebilecekleri, yöneticilerin fotoğraf, metin, video, çıkartma ve anketler paylaşabileceği yeni bir özelliği duyurdu. İşte WhatsApp Kanal Özelliği hakkında detaylar...

WhatsApp'tan Yeni Özellik: Gizli Olarak Takip Edilebilecek Kanallar (WhatsApp Kanal Özelliği Nedir?)

WhatsApp Kanallar özelliği, kullanıcıların anlık olarak önemli bilgilere ulaşmalarını sağlayacak ve aile, arkadaş ve topluluk sohbetlerinden ayrı bir bölümde yer alacak.

Kanal sahipleri, Kanallar güncellemesi ile birlikte "tek yönlü" olarak metin, fotoğraf, video, çıkartma ve anketler gönderebilecekler. Bu sayede kullanıcılar takip ettikleri kanallardan anlık olarak güncellemeleri alabilecekler.

TAMAMEN GİZLİ OLACAK

WhatsApp, yeni Kanal özelliğinde gizliliğe büyük önem verdiğini belirtiyor. Kullanıcıların takip ettikleri kanallarda telefon numarası veya profil resmi gibi kişisel bilgilerin yöneticiye veya diğer takipçilere gösterilmeyeceği vurgulanırken, takip edilen kanalların tamamen kullanıcı gizliliğine saygı duyacağı vurgulandı.

PAYLAŞILAN İÇERİKLER ZAMANLA SİLİNECEK

Kanallarda paylaşılan içerikler, 30 gün geçtikten sonra otomatik olarak silinecek. Ayrıca, kanal yöneticileri ekran görüntüsü alınmasını ve mesajların iletilmesini engelleme seçeneğine sahip olacaklar.

İLK OLARAK KULLANIMA SUNULACAK YERLER

WhatsApp, yeni güncellemeyi duyurduğu açıklamada, Kanal özelliğinin ilk olarak Kolombiya ve Singapur'daki önde gelen küresel isimler ve seçili kuruluşlarla birlikte kullanıma sunulacağını duyurdu. Ayrıca, Kanalların daha fazla ülkeye taşınması ve herkese kanal oluşturma imkanı tanınması sürecinin önümüzdeki aylarda gerçekleşeceği ifade edildi.