Whatsapp Tarihinde Bir İlk Yaşandı - Kullanıcılar Bunu Pek Beğenmeyecek

Sosyal medya devi Facebook tarafından satın alındıktan sonra bünyesine kattığı yeni özelliklerle sürekli gündemde olan popüler mesajlaşma platformu Whatsapp bir ilke imza attı.

Whatsapp Tarihinde Bir İlk Yaşandı - Kullanıcılar Bunu Pek Beğenmeyecek

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma platformu Whatsapp, son zamanlarda yalan haberlerin yayılmasında kullanıldığı gerekçesiyle bir çok ülkede tartışma konusu haline gelmişti. Hindistan'da da uygulamanın amacının dışına çıktığı, provakatif yalan haberlerin ilgili uygulama üzerinden yayıldığına yönelik eleştiriler günden güne artmaya başlamıştı.

Bu haberlerden sonra Whatsapp kurulduğu günden bu yana ilk defa televizyona reklam vermek zorunda kaldı. Tarihinde ilk kez televizyon reklamı veren Whatsapp, ilk defa reklam özelliği için de harekete geçti. Whatsapp piyasaya çıktığı günden bu yana ücretli bir şekilde kullanıcılara sunulmuş, Facebook tarafından satın alındıktan sonra tamamen ücretsiz olacağı belirtilmişti. Bu sözü tutmak ve gelir elde etmek için sosyal medya devi kullanıcıların pek de hoşuna gitmeyecek bir adım atmaya hazırlanıyor.

Popüler mesajlaşma platformu Whatsapp, çok da uzak olmayan bir gelecekte yayınlayacağı güncellemeyle kullanıcılarına reklam göstermeye başlayacak.