WhatsApp'tan Koronavirüs Kararı: Kısıtlama Geldi

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp, koronavirüs nedeniyle bir değişikliğe gittiğini ve mesaj iletiminde kısıtlamaya gittiğini duyurdu.

WhatsApp'tan Koronavirüs Kararı: Kısıtlama Geldi

Son dakika : WhatsApp 'tan koronavirüs kararı.

Dünyanın en çok kullanılan mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp , önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre WhatsApp, yeni tip koronavirüs krizi nedeniyle yeni kararlar aldı. Buna göre yanlış bilgilendirme yapılmaması, yanlış mesajların yayılmasını yavaşlatmak için mesaj iletimine sınırlandırma getirdi. 

Son dönemlerde coronavirüs ile ilgili yayılan ses kayıtlarının, fotoğrafların ve yanlış bilgilerin daha hızlı yayılmasına yol açan mesajların iletilme sayılarında ciddi bir artış olduğunu gören WhatsApp yetkilileri, bununla ilgili gözlemleri sonrası önlem alma kararına vardı. 

Konu ile ilgili bir de son dakika açıklaması yapıldı. Kişisel sohbetlere yönelik bir platform olarak uygulamanın kalmaya devam etmesi için bu tür mesajların yayılmasını yavaşlatmanın önemli olduğuna dikkatler çekildiği açıklamada  şu ifadelere yer verildi:

"Şimdi, getirdiğimiz bir sınırlamayla, bu tür mesajlar tek seferde sadece bir adet sohbete iletilebilecek."

ARTIK SADECE 1 KİŞİYE İLETİLEBİLECEK

WhatsApp tarafından yapılan açıklamada , daha önce 5 kişiye kadar  ya da gruplara yapılan iletimlere sınırlandırma getirildiği, bundan sonra mesajların tek seferde sadece 1 kişiye iletilebileceği bildirildi. 

Bu hamle ile WhatsApp, bilgi kirliliğinin önüne geçmeyi hedeflediğini söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA