WhatsApp'ta Toplu Mesaj Özelliği Kaldırıldı

Kullanıcıları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. WhatsApp, toplu mesaj gönderme özelliğini bugün kaldırıyor.

WhatsApp'ta Toplu Mesaj Özelliği Kaldırıldı

O özellik WhatsApp 'tan kaldırılıyor.

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp 'tan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada toplu mesaj gönderme özelliğinin kaldırılması için çalışmaların başladığına yer verildi. Yapılan açıklamada, spam mesajları engellemek için yapılan çalışmalar kapsamnda toplu mesaj gönderme özelliğinin devre dışı bırakılacağı bildirildi.

TEK TIKLA YÜZLERCE KİŞİYE MESAJ

Spam mesaj gönderen korsanlar ve bazı firmalar ile kişiler, tek tıkla yüzlerce kişiye aynı anda mesaj yollayabiliyor. WhatsApp, yapacağı bu yenilikle spam mesajların önüne geçmeyi hedefliyor.  

BUGÜN KALDIRILIYOR

Konu ile ilgili alınan son dakika bilgilerine göre WhatsApp, toplu mesaj gönderme özelliğini bugün kaldıracak. İşte WhatsApp 'tan gelen resmi açıklama:

“Bu, bütünsel bir yaklaşım gerektiren bir sorundur ve WhatsApp, otomatik veya toplu mesajlaşma veya kişisel olmayan kullanım gibi Hizmet Şartlarımızı ihlal eden suistimali önlemek için elindeki kaynakları kullanma (yasal işlem dahil) kullanmayı taahhüt eder. Bu nedenle, teknolojik yaptırıma ek olarak, bu tür bir istismarın platformdaki kanıtlarına bağladığımız bireylere veya şirketlere karşı yasal işlem yapıyoruz.”

ÇÖZÜM BULUNMAZSA..

Spam mesajlar için bir çözüm aranacak. Çözüm bulunması durumunda toplu mesaj gönderme özelliği geri gelecek. Ancak bunun için 1-2 yıl süre gerekecek gibi duruyor.

Peki sizce iyi mi oldu mötü mü oldu? Yorum kısmı aşağıda >>