WhatsApp'ta Bu Mesajı Açmayın: Direk Çöküyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'ta bir mesaj son günlerde ortada dolaşıyor. Mesajı açan kullanıcıların hesapları çöküyor. İşte o mesaj.

WhatsApp'ta Bu Mesajı Açmayın: Direk Çöküyor

WhatsApp kullananlar dikkat: Bu mesajı açınca WhatsApp çöküyor.

1 milyardan fazla kişi tarafından kullanılan popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp 'ta son günlerde bir mesaj dolanıyor. 

Son günlerde keşfedilen ve kullanıcılar arasında gittikçe yayılan gizeöli metin, WhatsApp 'ın kendi kendini kilitlemesine neden oluyor. Bu mesajı açanların uygulaması kilitleniyor ve uygulamayı kullanabilmek için silip yeniden yüklemeniz gerekecek. 

ANINDA ÇÖKÜYOR

WhatsApp 'ta zararlı mesajın dolaştığı , bu mesajda WhatsApp uygulamasında tanımlı olmayan karakterlerin olduğu , bu nedenle ekranda farklı simgeler çıktığı görülüyor. 

Gelen mesaja anlam vermeye çalışılırken o arada WhatsApp kendi kendini kilitliyor ve çöküyor. 

KAYNAĞI BREZİLYA

Söz konusu sorunun kaynağının Brezilya olduğu öğrenildi. 

KOD NASIL GELİYOR?

Uzmanlar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu zararlı kodun aynı zamanda,Sanal Kişi Dosyaları (VCF) ile de gönderilebildiğini ifade etti.

Kötü amaçlı bir kişi kartını açtığınızda, uygulama zararlı kodun bulunduğu 100 farklı kişiyi telefonunuza eklemeye çalışıyor ve yine çöküyor.

NASIL KORUNUR?

Kötü niyetli mesajlardan korunmak için WhatsApp ayarlarınızı değiştirmeniz gerekmektedir. 

WhatsApp uygulamasını açın ve ayarlar kısmına gidin. Ayarlar 'a gittiğinizde  'Hesap', 'Gizlilik' ve ardından 'Gruplar' seçeneğini işaretleyin.

Daha sonra 'Beni kimler gruplara ekleyebilir' bölümünün altında, 'Herkes' ayarını 'Kişilerim' olarak değiştirebilirsiniz. Bu, kötü amaçlı mesaj içeren rastgele bir gruba eklenmenizi önleyecektir.

Ayrıca WhatsApp, yukarıda bahsettiğimiz sorunun yeni güncelleme ile çözüldüğünü söylüyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA