WhatsApp Özelliği,İnstagram'a Geliyor

              Son zamanların en sık kullanılan platformu olan Instagram'ın, Uçtan Uca Şifreleme özelliğini kullanıcılarında test etmeye başladığı öğrenildi. WhatsApp'a gelen Uçtan Uca Şifreleme özelliği, Instagram'a da gelecek. 

WhatsApp Özelliği,İnstagram'a Geliyor


Bazı kullanıcılar ile bu özelliğini test etmeye başladı bile. Fakat özellik için ne zaman geleceğine yönelik bir açıklama yapılmadı. Sosyal medya platformu, güvenlik özelliğini kısıtlı kullanıcı ile test etmeye başladı. Ancak özelliğin ne zaman geleceğine dair herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Twitter üzerinden yapılan paylaşımla yapılan açıklamadaki bilgiler öncelikle bu özelliğin bir çok kişi üzerinden uygulandıktan ve denendikten sonra açılacağını gösteriyor. Uçtan uca şifreleme yöntemi iki kişinin karşılıklı olarak kullandığı bir güvenlik yöntemi. Uçtan uça şifreleme yöntemiyle hesaplardaki mesajların yer aldığı bölüm kimse tarafından okunup dinlenemiyor. 

Yani iki kişi arasında gizli kalıyor. Üçüncü kişilerin erişimine kısıtlama getiriyor. Mesaj kutucuğunun arayüzünü değiştiren instagram sadece seslerin kullanıldığı bir canlı yayın programı yapılmasını sağlayacak bir özellik de getirdi. Twitterdaki spacene benzer bir özellik olduğu belirtiliyor.