Whatsapp Kurucusundan Flaş İtiraflar : Çok Pişmanım

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ı 2009 yılında Jan Koum ile birlikte kuran Brian Acton, Facebook'un veri krizi sonrasında gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulunmuş ve 'Facebook'u sil' kampanyasına destek vermişti.

Whatsapp Kurucusundan Flaş İtiraflar : Çok Pişmanım

Forbes'a konuşan Acton, 2014 yılında Whatsapp'ı 19 milyar dolar karşılığında Facebook'a devretmesiyle ilgili olarak, "O gün kullanıcılarımın gizliliğini sattım… Her gün bu kararın ağırlığıyla yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

ONLAR İYİ İNSANLARDI FAKAT...

Bloomberg HT'de yer alan habere göre bu senenin başında patlak veren veri skandalı sonrası Twitter vasıtasıyla başlatılan 'Facebook'u sil' kampanyasına da büyük destek veren Acton, teknoloji sektöründe son yılların en büyük satışına imza atmasına rağmen, satıştan dolayı çok pişman olduğunu söyledi. Facebook CEO'su Zuckerberg başta olmak üzere şirketteki yöneticilerle görüş ayrılığına dair de açıklamlarda bulunan Acton, "Onlar iyi iş insanları. Ancak benim kabul etmediğim bir dizi iş pratiğini, ilkelerini, ahlakını ve politikalarını temsil ediyorlar" ifadelerini kullandı.

DİĞER ORTAK DA KISA SÜRE ÖNCE FACEBOOK'TAN AYRILMIŞTI

Dünya çapında 1.5 milyardan fazla aylık aktif kullanıcısı bulunan WhatsApp'taki kullanıcı gizliliğine dikkat çeken Acton, kullanıcı gizliliğini daha büyük bir fayda etmek için sattığını, seçiminden dolayı büyük bir yük altında kaldığını ve her gün bu ağır yükün altında ezildiğini söyledi.  Geçtiğimiz yılın Eylül ayında FAcebook'tan, 850 milyon dolarlık hisse senedi opsiyonundan cayarak ayrılan Whatsapp kurucusu Acton'un ardından, bu yıl MAyıs ayında Whatsapp'ın diğer kurucu ortağı Jan Koum 'da istifa kararını açıklamıştı.

İNSTAGRAM KURUCULARI DA FACEBOOK'TAN AYRILMA KARARI ALDI

İnstagram Kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger de şirketten ayrılma kararı almıştı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA