Whatsapp Kullananlar Dikkat: Telefonunuzu Bu Yöntemle Ele Geçirebilirler!

Bilgisayar korsanları sürekli gelişiyor, savunmaları engellemek ve sistemlere sızmak için yeni stratejiler yaratıyor.

Whatsapp Kullananlar Dikkat: Telefonunuzu Bu Yöntemle Ele Geçirebilirler!

Hackerların yeni tehdidi, WhatsApp , facebook ve sosyal medya web siteleri gibi birçok mesajlaşma uygulamasının TLD ile biten bir kelimeyi otomatik olarak bir web sitesi bağlantısına dönüştürmesidir .

Normal bir alışverişte bir arkadaşa dosya gönderme fikri tıklanabilir bir URL'ye dönüşebiliyor. Bir bilgisayar korsanı bu URL'yi daha önce kötü amaçla kaydettiyse, mesajın alıcısı zararlı bir web sitesine yönlendirilebilir. Örneğin, bir arkadaşınızdan " test.zip " dosyasını indirmesini veya " test.mov " videosunu izlemesini isterseniz ve bir bilgisayar korsanı bu etki alanlarını kaydettiyse, bağlantı virüslü bir indirmeye yol açabilir.

Bu teorik bir tehdit değil, halihazırda sahada gözlemlenen bir gerçek. Bir siber güvenlik şirketi olan Silent Push Labs, daha önce Microsoft'un resmi sitesini taklit ederek kullanıcı kimlik bilgilerini çalmak için kullanılan " microsoft-office.zip " ve " microsoft-office365.zip " etki alanlarını temel alan kimlik avı sitelerinin varlığını bildirmişti . Bu vakalar, bu yeni dolandırıcılık biçimlerine karşı uyanık kalma ihtiyacını vurgulamaktadır.

Bu tehdit karşısında, .zip veya .mov ile biten herhangi bir bağlantıya tıklamadan önce dikkatli olmak ve etki alanı sahipliğini doğrulamak çok önemlidir. .zip veya .mov uzantıları olsa bile, bir web sitesini ziyaret etmekten veya güvenmediğiniz biri tarafından gönderilen bir dosyayı indirmekten kaçının. Bir virüsten koruma uygulaması kullanmak ve bu yeni saldırı biçimleri hakkında sağlıklı bir şüphecilik düzeyi sürdürmek, çevrimiçi bilgisayar korsanlığı riskini en aza indirmek için önemli önlemlerdir. Bu yeni bilgisayar korsanlığı taktiği, bize çevrimiçi güvenliğin sürekli meydan okumasını ve dolandırıcılığın en son biçimleri konusunda her zaman güncel olma ihtiyacını hatırlatıyor.