WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi Onayı İptal Etme Nasıl Yapılır?

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesini birçok kullanıcı yanlışlıkla onayladı. Sözleşmeyi yanlışlıkla kabul edenler ise nasıl onayı kaldıracağını , sözleşmeyi nasıl iptal edileceğini araştırmaya başladı. İşte detaylar.

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi Onayı İptal Etme Nasıl Yapılır?

WhatsApp onayı iptal etme nasıl yapılır?

WhatsApp , geçtiğimiz hafta onay güncellemesi yaptı ve kullanıcıların karşısına onaylamaları için bir ekran çıkardı. Söz konusu ekranda kullanıcıların verilerinin Facebook ve bağlantılı şirketlerle paylaşılmasının onaylanması istendi. Tepki çeken uygulamanın AB ülkeleri için geçerli olmayacağına yer verildi. Daha sonra yapılan açıklamada kullanıcıların mesajlarının, özel konuşmalarının gizliliğinin devam edeceğine yer verildi. Açıklamada, "“Bazı söylentilere değinmek ve yüzde 100 net olmak istiyoruz. Özel mesajlarınızı uçtan uca şifreleme ile korumaya devam ediyoruz. Gizlilik politikasındaki güncelleme, arkadaşlarınız veya ailenizle olan mesajlarınızın gizliliğini etkilemez” denildi. 

Bu da şu soruyu akıllara getirdi. Neden AB ülkeleri bu gizlilik sözleşmesinin dışında kaldığı? Madem güncellemede zararlı bir durum yok Avrupa Birliği ülkeleri neden kapsam dışında?

YANLIŞLIKLA ONAYLAYANLAR ÇOK

Bir gün uyanan kullanıcıların karşısına yukarıdaki bildirim geldi. Bu bildirimi yanlışlıkla onaylayanlar ise onayı nasıl kaldıracaklarını araştırmaya başladı. 

ONAY KALDIRMA NASIL YAPILIR?

Yeni gizlilik sözleşmesi onayının ardından kullanıcılar , onayı nasıl kaldırabileceklerini araştırıyor. Ancak WhatsApp, söz konusu güncellemede onay kaldırma butonu yok. Onayı kaldırmanız için WhatsApp'ı telefonunuzdan kaldırabilirsiniz. Sildikten sonra onay otomatik kaldırılacaktır. Ancak onayladığınız sözleşme 8 Şubat 2021 'den sonra geçerli olacak. 

WHATSAPP GERİ ADIM ATTI MI?

Geçtiğimiz gün WhatsApp'ın onayı kaldırdığı gizlilik sözleşmesini Türkiye için geri çektiği iddia edildi. Ancak bu konuda bir resmi açıklama gelmedi. WhatsApp gizlilik sözleşmesi ısrarını sürdürüyor.

2 UYGULAMA ZİRVEDE

WhatsApp'tan vazgeçenler 2 uygulamaya yöneldi. Bunların ilki Telegram , ikincisi BİP oldu. Telegram memur alımı haber kanalımız için TIKLAYIN