WhatsApp'a Flaş Yeni Özellik: Otomatik Mesaj Silinme Özelliği Geliyor

Popüler mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp 'a önemli bir özellik geliyor. Gelecek özellik ile WhatsApp'ta gizliliğin güçlendirilmesi planlanıyor. Otomatik mesaj silme özelliğinin detayları yazımızda.

WhatsApp'a Flaş Yeni Özellik: Otomatik Mesaj Silinme Özelliği Geliyor

WhatsApp'a yeni özellik geliyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp 'a yeni özellik geliyor. Geçtiğimiz gün gelen arka plan özelliğinin ardındna yeni gelecek özellik bugün açıklandı.

CORONA NEDENİYLE MESAJLAŞMALAR ARTTI

Aralık 2019 'da başlayan coronavirüs salgını, tüm dünyayı etkisi altına aldı. Tüm dünyaya yayılan coronavirüs salgınının artması sonrası sosyal medya ve mesajlaşma ile görüntülü arama uygulamaları daha sık kullanılmaya başlandı. Bu uygulamalar arasında en çok kullanılan uygulama WhatsApp oldu.

Evlerinden çıkmayan vatandaşlar, yakınlarını, arkadaşlarını ve sevdiklerini bu uygulama üzerinden görünlü e sesli aradı.

GÜVENLİK VE GİZLİLİK ENDİŞESİ

Uygulamaların sık kullanılması ise güvenlik ve gizlilik endişelerini ortaya çıkardı. 

YENİ ÖZELLİK: OTOMATİK SİLME

WhatsApp 'ı geliştiren ekip, Android beta sürümüne yeni bir güncelleme getirmeye hazırlanıyor. Hazırlanan yeni güncellemede kendi kendine kaybolan medya özelliği olacak. Gönderilen ya da alınan mesajlar, bu özellikle birlikte, sohbetten çıktıktan sonra otomatik şekilde silinecek. 

Bu özellik ile birlikte artık WhatsApp 'ı kullananlar, gönderme butonunun hemen sağpında yazan '1' butonunu görecek. Bu butona tıklayarak mesaj gönderilmesi durumunda gönderilen fotoğraflar, ses kayıtları, dosya ve videolar, karşı taraf sohbetten çıktığında otomatik olarak silinecek

Mesaj gönderildiğinde karşı tarafa bu bildirilecek ve medyanın tek seferlik gösterildiği belli olacak. 

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA İHTİMALİ VAR

Bu özellik, gizlilik nedeniyle gelecek. Ancak mesaj gönderilir gönderilmez karşı tarafın ekran görüntüsü alma , gelen fotoğrafları ve videoları farklı şekilde kaydetme ihtimali var.

Peki sizce bu özellik iyi olur mu? Yorum kısmı aşağıda.