Whatsapp'a 3 Yeni Özellik Geliyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, üç yeni özelliği daha bünyesine katıyor. Yeniliklerin önümüzdeki günlerde yayımlanacak güncellemelerle birlikte aktif olacağı bildirildi.

Whatsapp'a 3 Yeni Özellik Geliyor

Dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olduğu belirtilen Whatsapp'a yeni özellikler geliyor. Sık sık yeni güncellemeler yaparak kitlesinin sadakatini arttırmayı amaçlayan Whatsapp, 2019 sonundan bugüne kadar bir çok yeni özelliği bünyesine katmıştı. Telegram'dakine benzer kendisini yok eden mesajları platforma getireceği belirtilen Whatsapp'a gelecek bir diğer özelliğin ise sohbet yedeklemeleri için şifre koruması olacağı belirtiliyor.

Bir diğer yeni öözeliğin ise otomatik indirme için yeni kuralların hayata geçirilmesi. Yönlendirilmiş mesajlar genellikle bir kullanıcının cihazına otomatik olarak indirilen multimedya ekleriyle gelmediği için bu özellik kullanıcıların cihazında veri tasarrufu sağlayacak. Telegram'daki 'Kendini yok eden mesaj' özelliğinin Whatsapp'a getirilmesinden sonra belirtilen zamanlayıcının bitiminden sonra, mesajlar otomatik olarak sohbetlerden kalıcı olarak silinecek.

Bu özellik şimdilik kullanıcıların en fazla beklediği özelliklerden biri olarak görülüyor. Daha önce Whatsapp'a mesajları hem kendilerinden hemde karşı taraftan silebilme özelliği gelmişti.