Volkswagen, Çin’de manuel vitesli otomobil üretmeyecek

Saıc Volkswagen, Çin’de şarj edilebilir hibrit ve elektrikli araçların satışının ve popülerliğinin artması nedeniyle manuel vitesten geri döndü.     Otomatik şanzımanlı araçlar son zamanlarda otomobil sevenler tarafından çok büyük ilgi görüyor. Manuel vitesli araçların alıcı bulması artık git gide zorlaşıyor ve manuel vitesli araçlar popülerliğini kaybediyor. 

Volkswagen, Çin’de manuel vitesli otomobil üretmeyecek

Oldukça pasif konuma düşen manuel vitesli araçlar yerine günümüzde artık insanlar araç satın alacakken, yakıta ve motorun tipine göre değerlendirme yapıyor. 


Volkswagen’den Şok Karar!
Volkswagen Çin’de iştiraki saıc Volkswagen, Çin ülkesinde otomobil alıcılarında bu araçların satın alınmaması nedeniyle, elektrikli ve şarj edilebilir araçların tercih edilmesi nedenleriyle manuel vites üretimini durdurdu. Firma 2023 yılının mart ayında bu üretimi tamamen sonlandırmaya hazırlanıyor. 
Saıc volkswagen, Şanghay bulunan üretim merkezine haber göndererek mart ayı sonunda şanzıman üretiminin durdurulacağı bilgisini iletti.
Artık tamamen elektrikli araçlara olan ilginin artması ve şanzıman üretiminin tercih edilmemesi bunun yerine şarjlı araçların tercih edilmesi nedeniyle tamamıyla bu üretim durdurulacak.