Twitter fenomenleri artık para kazanacak! Bir tweetle servet sahibi olabilirsiniz

Twitter, iddialara göre içerik oluşturucuların etkileşim alan videolarının reklam gelirinin bir kısmını kullanıcılara ödeme yaparak destekleyecek. İşte detaylar...

Twitter fenomenleri artık para kazanacak! Bir tweetle servet sahibi olabilirsiniz

Son haberlere göre Twitter, artık içerik üreticilerin yanıtları üzerinde görünen reklamlardan elde edilen gelirin bir kısmını kullanıcılara ödemeye başladı.

Twitter'ın abonelik hizmeti olan Twitter Blue'a kayıtlı olan ve son üç ay boyunca her ay en az 5 milyon tweet görüntülemesi elde eden kullanıcılar, reklam gelirlerinden ödeme alabilecekler.

Bu yeni uygulama ile Twitter, içerik üreticilerini desteklemeyi ve platformda daha fazla etkileşim sağlamayı hedefliyor.

 

26 BİN DOLAR KAZANDI

twitter

750 Bin takipçisi olan Twitter fenomeni Brian Krassenstein, Twitter'ın kendisine 24.305 dolarlık bir ödeme yaptığını iddia etti.

Ayrıca, 230 bin takipçisi bulunan başka bir kullanıcı da 2.236 dolar kazandığını belirtirken, tanınmış siyasi yorumcu Benny Johnson ise 1,7 milyon takipçisiyle 9.546 dolar kazandığını söyledi.

Twitter'ın yeni uygulamasıyla, içerik üreticilerin elde ettikleri gelirden önemli miktarlarda ödeme alabildiği görülüyor. Bu örnekler, platformdaki farklı kullanıcıların çeşitli gelir düzeylerine ulaşabileceğini gösteriyor.

 

BU İÇERİKLER PARA KAZANAMAYACAK

Twitter, içerik oluşturucuların paylaşımlarında cinsellik, suç içeren davranışlar, şiddet, kumar, uyuşturucu veya alkol gibi unsurlar bulunması durumunda bu tür içeriklerden elde edilen geliri paylaşmama politikasını benimsediğini açıkladı.

Twitter, toplamda 5 milyon dolarlık bir ödeme yaparken, şirketin Elon Musk'ın şirketi devralmasında işten çıkarılan çalışanlara ödenmemiş 500 milyon doların üzerinde kıdem tazminatı davasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi. Ayrıca, Twitter'ın ofis kirasını ödeyemediği de vurgulandı.

Bu gelişmeler, Twitter'ın hem içerik üreticilerine destek sağlamak için adımlar attığını hem de finansal sorunlarla mücadele ettiğini gösteriyor.