Türkiye'nin Favori Emojileri Belli Oldu

 Artık emoji kullanmayınız yoktur. 7 den 70 e herkesin kullandığı emojilerde Türkiye'nin en çok kullandığı emoji hangisi olmuş dersiniz.   Yapılan araştırmaya göre, insanların çoğunun emoji kullanmasının nedeninin; kendisini havalı, arkadaş canlısı sosyal gösterdiğini hissettirmesi olurken, bu emojilerin kullanımının  empati yeteneğini geliştirdiği de belirtildi.

Türkiye'nin Favori Emojileri Belli Oldu

Dünyada kullanılan emojilerin başında kırmızı kalp, hıçkırıklarla gülen yüz, tamam işareti, gözyaşları sel olmuş yüz; Türkiye'de ise gözü yaşlı ve gülen yüz yer alıyor. Dijitalleşme yaygınlaştıkça iletişim artık sosyal medya diline ve plarformlara kaymış durumda. Durum böyle olunca da artık kelimelerin bile kullanılmadığı sadece emojilerle iletişimin kurulduğu yeni bir dil hakim. Bu dil sosyal medya dili. Bu dilin olmazsa olmazı da artık emojiler oldu.

Emojisiz bir konuşma yok gibi. Sadece emojilerle konuşan, cümleleri hiç kullanmayan insanlar dahi var. Artık kelimelerin sustuğu, emojilerin ise konuştuğu bir dünya hakim diyebiliriz.