Türk Astronot Gezeravcı'dan Heyecan Verici Açıklama: "Uzayda Uçmak Muazzam Bir Deneyim Olacak!"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu F-16 pilotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu serüvenini anlatan bir videoyu paylaştı. Bu heyecan verici yolculuğa dair detaylar, Alper Gezeravcı'nın kendi ağzından ve mürettebatın düşünceleriyle birlikte ekrana taşındı.

Türk Astronot Gezeravcı'dan Heyecan Verici Açıklama: "Uzayda Uçmak Muazzam Bir Deneyim Olacak!"

Milli Uzay Programı Hedeflerine Adım Adım

Bakan Kacır, 18 Ocak'ta başlayacak olan Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu öncesindeki süreci anlatan videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Kacır, "Bayrağında ay-yıldızı taşıyan Türk milletinin ufku gökyüzünün ötesine, uzayın derinliklerine uzanıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Milli Uzay Programı hedeflerimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Mutluyuz, gururluyuz" ifadelerini kullandı.

Gezeravcı'nın Uzay Tutkusu: "Kanatsız Bir Halde Uzayda Uçmak Muhteşem Bir His Olacak"

F-16 pilotu Alper Gezeravcı, videoda çocukluk anılarından uzaya olan tutkusuna kadar birçok detayı paylaştı. "5-6 yaşlarında köyde yaşıyordum. İlk kez uçak gördüğümde gökyüzünde büyükannemin yanında olduğumu hatırlıyorum. 'Ben bu uçağı kullanacağım nene' dediğimi hatırlıyorum kendisine" diyen Gezeravcı, uzay yolculuğu hedefini çocukluk günlerinden beri taşıdığını vurguladı.

Gezeravcı, "Gökyüzünde uçakla yapılan her türlü manevra beni her zaman derinden etkilemiştir. Mavi gezegene çıplak gözle yukarıdan bakmak nasıl bir his olacak çok merak ediyorum. Kanatsız bir halde uzayda uçabilmek muhteşem bir his olacak" dedi. Uzayın Türkiye için uzun süre hayal olmasına rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde alınan tarihi kararla bu hayalin gerçekleşme aşamasına gelindiğini belirtti.