Tiktok'ta Kara Para Aklandığı MASAK Tarafından Belirlendi

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, bazı katılımcıların sosyal medya mecrası Tiktok'ta kara para aklandığını ve söz konusu bu paraların terör finansmanı şeklinde kullanıldığını tespit etti. Tiktok'ta açılan canlı yayınlar sırasında 'hediye' adı altında bağış toplanmakta ve daha sonrasında bu bağışlar, Türk lirasına dönüştürülmek suretiyle çeşitli hesaplara gönderiliyor. MASAK’ın yapmış olduğu araştırmalara göre 2021 senesinin başından itibaren Türkiye'deki yerli ve

Tiktok'ta Kara Para Aklandığı MASAK Tarafından Belirlendi

Tiktok'ta Olağandışı Para Toplandı
MASAK tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, takipçi sayısı az olan bazı TikTok hesaplarının açtıkları canlı yayınlarda resim ya da siyah ekran olmasına rağmen olağandışı büyüklükte para topladıkları ve toplanan bu paraların, kişi hesaplarına gönderildiği belirlendi. Bu gibi hesapların çalıntı kredi kartlarından yapılmış bağışlar ile toplandığı, daha sonrasında bu tutarların hesaplara aktarılmak amacıyla aklandığı yönündeki şüpheler ele alındı.

Diğer taraftan, MASAK tarafından yapılan araştırma kapsamında özellikle DEAŞ terör örgütü ile doğrudan ya da dolaylı yoldan bağlantısı bulunan bazı kişilerin de Tiktok’ta büyük bağışlar topladıkları önemli bulgular arasında yer aldı.