Tiktok Milyon Dolarlar Dağıtacak: Anlaşma İmzalandı! Video Atanlara Ödeme Haberi!

TikTok sonunda içerik oluşturucuların viral etkilerinden para kazanmalarına izin verecek bir düzenlemeye gitti.

Tiktok Milyon Dolarlar Dağıtacak: Anlaşma İmzalandı! Video Atanlara Ödeme Haberi!

2020'den beri TikTok içerik oluşturucuları , çok sayıda izlenen videolar için gelir akışı sağlayan İçerik Oluşturucu Fonu aracılığıyla içeriklerinden para kazanabiliyor . Ancak kısa video uygulaması ilk kez TikTok kültüründeki başka bir önemli yaratıcı güç için finansal ödüllere giden bir yol sağlıyor: efekt yaratıcıları.

Bugün (17 Mayıs) TikTok, "Tiktok'ta efekt yaratıcılarını kutlamak ve ödüllendirmek" için 6 milyon dolarlık bir fon olan Effect Creator Rewards'ı duyurdu. İçerik oluşturucuların uygun olabilmesi için efektlerini TikTok'un şirket içi artırılmış gerçeklik platformu Effect House aracılığıyla yapması gerekiyor. TikTok'un açıklamasına göre, fon yalnızca ABD, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İspanya'da bulunan ve İçerik Üretici Fonu için uygun olan aynı ülkelerdeki içerik oluşturucular için. Fon, içerik oluşturuculara topluluk katılımına dayalı olarak etkileriyle ödeme yapacak.

Efektler, TikTok'un çok önemli bir parçasıdır. En iyi efektler , tehlikeli "cesur çekicilik" filtresinden yüzlerce ve binlerce kullanıcının yapmalarını engelleyemeyeceği şeyleri paylaşan minik suratlı arı efektine kadar herhangi bir viral sesin yanı sıra trendler ve söylemler oluşturabiliyor.

TikTok yaptığı açıklamada , "Yayınlandıktan sonraki 90 gün içinde 500.000 benzersiz videoda kullanılan her efekt için bir içerik oluşturucu 700 ABD Doları toplayacak. Bundan sonra aynı 90 gün içinde yayınlanan her 100.000 video için, içerik oluşturucular ek olarak 140 ABD Doları toplayacak.".

Fona başvurmak için içerik oluşturucuların 18 yaşında veya daha büyük olması ve etkilerini kullanan en az 500.000 yayınlanmış TikTok videosu olması gerekir.

Basın açıklamasında TikTok, İçerik Oluşturucu Fonu'nun geliştirilmiş bir versiyonu olan Yaratıcılık Programı Beta'yı da duyurdu. TikTok'un basın açıklamasında, "Yaratıcılık Programı Beta, nitelikli video görüntülemeleri için daha yüksek ortalama brüt gelir sağlayan ve içerik oluşturuculara daha yüksek ödüller kazanma potansiyeli sağlayan yeni bir formül sunuyor." "Ayrıca, güncellenen kontrol paneli, tahmini ödüller, video performans ölçümleri ve analizleri ve video uygunluğuyla ilgili ayrıntılar dahil olmak üzere daha fazla bilgi sağlıyor." Tubefilter'a göre Ocak ayı itibarıyla içerik oluşturucular, İçerik Oluşturucu Fonu'ndan her 1.000 görüntüleme için yalnızca yaklaşık 0,02 ABD doları ve 0,04 ABD doları kazandı ve ortalama bir içerik oluşturucunun İçerik Oluşturucu Fonu'ndan ne kadar az kazandığı da bildirildi, bu nedenle formülde değişiklik yapılabilir.

Yaratıcılık Programı Beta'ya hak kazanmak için içerik oluşturucuların İngiltere, Fransa veya ABD'de yerleşik olması ve son 30 gün içinde en az 10.000 takipçiye ve 100.000 görüntülemeye sahip olması gerekir. Ek olarak, içerik oluşturucuların "bir dakikadan uzun, yüksek kaliteli, orijinal içerik" yayınlaması gerekecek.

TikTok , 2020'de 200 milyon dolarlık İçerik Oluşturucu Fonu'nu başlattı ve o zamandan beri içerik oluşturucuların içeriklerinden marka sponsorlukları dışında para kazanmaları için daha fazla yol ekledi. En son olarak platform, uygun içerik oluşturucuların bir ödeme duvarının arkasında 80 adede kadar videodan oluşan "Koleksiyonları" yayınlaması için bir yol olan "Dizi"yi kullanıma sundu. Ancak Effect House Rewards, efekt yaratıcılarına yaptığı ilk yatırımdır.