Tiktok Hakkında Yeni Karar! Kullanıcılara Tazminat Ödeyecek...

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Tiktok davasında flaş gelişme... Biyometrik veri topladığı için Tiktok'un kullanıcılara 92 milyon dolar tutarında tazminat ödemesine karar verildi.

Tiktok Hakkında Yeni Karar! Kullanıcılara Tazminat Ödeyecek...

Çin merkezli sosyal medya uygulaması Tiktok'un sahibi olduğu şirket, ABD'nin Illinois eyaletindeki 'Biyometrik Bilgi Gizliliği Yasağı' uyarınca açılan davada 92 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. Federal davada, Tiktok'un yüz ve parmak izi taraması da dahil tüm kişisel verileri rıza alınmadan depoladığı ifade edildi. Tiktok'un elektronik posta yoluyla yaptığı açıklamada ise uygulamanın kullanıcı topluluğu için güvenli ve eğlenceli bir ortam oluşturmayı hedeflediği vurgulanarak davada varılan anlaşma çerçevesinde kullanıcılara 92 milyon dolar ödemeyi kabul ettiği kaydedildi.

FACEBOOK'A DA CEZA KESİLMİŞTİ

ABD'nin Illinois eyaleti, kişilerin rızası olmadan veri toplayan şirketlere karşı maddi tazminat talep etmelerini sağlayan tek eyalet olma özelliğine sahip. Benzer şekilde Facebook, şubat ayında kullanıcı verileri topladığı gerekçesiyle 550 milyon dolar ödemeye mahkum edilmişti.