Threads, Herkesi Şaşırtı! Bakın 3 Günde Bu kadar Kullanıcıya Ulaştı!

Threads, Meta'nın yeni sosyal medya platformu, kısa sürede 70 milyon kullanıcıya ulaştı. Elon Musk'ın Twitter'da yapılan değişiklikler sonrasında ortaya çıkan Threads, kullanıcıların ilgisini çekiyor ve beklenenin ötesinde büyüyor.

Threads, Herkesi Şaşırtı! Bakın 3 Günde Bu kadar Kullanıcıya Ulaştı!

Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra uygulama üzerinde gerçekleştirdiği değişikliklerin ardından Meta Threads'i hizmete sundu. Threads'e kayıt olan kullanıcı sayısı bu sabah itibarıyla 70 milyona ulaştı. Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, "Bu sabah Threads'e 70 milyon kayıt gerçekleşti. Beklentilerimizin çok ötesinde" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Elon Musk'ın Tweet Görüntüleme Sınırı Getirmesi Kullanıcıları Etkiledi

Twitter'ın sahibi Elon Musk'ın uygulamaya tweet görüntüleme sınırı getirmesi pek çok kullanıcının tepkisine neden oldu ve birçok kullanıcı uygulamayı terk etti. Elon Musk'ın tartışmalı kararının üzerinden çok geçmeden Facebook'un sahibi olan Meta, Twitter'a rakip olan Threads uygulamasını kullanıma açtı. Threads'e kayıt olan kullanıcı sayısı bu sabah itibarıyla 70 milyona ulaştı.

Mark Zuckerberg Threads Hesabından Kayıt Sayısını Paylaştı

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, Threads hesabından platforma kayıt olan kullanıcı sayısına ilişkin son verileri paylaştı ve "Bu sabah Threads'e 70 milyon kayıt yapıldı. Beklentilerimizin çok ötesinde" şeklinde ifadeler kullandı.

1577066.webp

Instagram Hesapları Üzerinden Girişin Etkisi

Threads'in kullanıcı sayısındaki hızlı artışta, kullanıcıların Instagram hesapları aracılığıyla platforma giriş yapabilmelerinin etkili olduğu belirtiliyor.

Meta Threads: Yeni Bir Sosyal Medya Platformu

Meta, Twitter'a rakip olan yeni sosyal medya platformu Threads'i çarşamba günü kullanıma sundu. Threads'in arayüzü Twitter'a benzerlik göstermektedir. Meta tarafından yapılan açıklamada, Threads'in Instagram ekibi tarafından metin içeriklerini paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için oluşturulan yeni bir uygulama olduğu belirtilmiştir.

Açıklamada, yeni platformda karakter sınırının 500 olduğu ve bağlantılar, fotoğraflar ve 5 dakikaya kadar uzunluğunda videoların da paylaşılabileceği ifade edilmiştir.

Threads'in Çıkışıyla İlgili Tartışmalar

Threads kullanıma açıldıktan sonra yoğun ilgi görmüş, bu durum Twitter'ı harekete geçirmiştir. Twitter, Threads'in Meta tarafından kullanılmasına karşı yasal işlem başlatma tehdidinde bulunmuştur. Twitter'in avukatı Alex Spiro, Zuckerberg'e gönderdiği mektupta, Meta'nın Twitter'in ticari sırlarını ve diğer fikri mülkiyetini sistematik, kasıtlı ve yasa dışı bir şekilde kötüye kullandığına dair ciddi endişelerini dile getirmiştir.

Meta'nın İletişim Direktörü Andy Stone ise Twitter'ın avukatına yanıt olarak Threads'in mühendislik ekibindeki hiç kimsenin eski bir Twitter çalışanı olmadığını belirtmiştir.