Telegram Kurucusu Durov: Kullanıcılarımızın Özel Verilerini Kimseyle Paylaşmadık

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformu Whatsapp'ın son sözleşme güncellemesinin ardından büyük tepki çekmesi ve kullanıcı kayıplarının ardından Telegram'ın popülaritesinin tavan yaptığı gözlemlendi.

Telegram Kurucusu Durov: Kullanıcılarımızın Özel Verilerini Kimseyle Paylaşmadık

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması telegram'ın kurucusu Durov, son 3 gündür kullanıcı sayısında büyük ivme yaşadıklarını ve gizlilik konusundaki hassasiyetlerini sürdüreceklerni söyledi.

Durov,"Diğer popüler uygulamaların aksine, Telegram'ın hesap vereceği hissedarlar veya reklamverenler yoktur. Ağustos 2013'te kullanıma açıldığımız günden beri kullanıcılarımızın özel verilerinin tek bir baytını üçüncü taraflarla paylaşmadık." ifadelerini kullandı.

Durov, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, 2021 yılının ilk haftasında telegram kullanıcı sayısının 500 milyonu geride bıraktığını vurgularken, kullanıcı sayısının katlanarak artış gösterdiğine vurgu yaptı. Durov,"Diğer popüler uygulamaların aksine, Telegram'ın hesap vereceği hissedarlar veya reklamverenler yoktur. Pazarlamacılar, veri madencileri veya devlet kurumları ile anlaşma yapmayız. Ağustos 2013'te kullanıma açıldığımız günden beri, kullanıcılarımızın özel verilerinin tek bir baytını üçüncü taraflarla paylaşmadık. Bu şekilde çalışıyoruz. Çünkü Telegram'ı bir kuruluş veya uygulama olarak görmüyoruz. Bizim için Telegram bir fikirdir, bu gezegendeki herkesin özgür olma hakkı olduğu düşüncesidir." diye konuştu.