Telefonunuzun şarjı yüzde 100'e gelmeden fişten çekin! Telefonunuza en büyük iyiliği böyle yapacaksınız

Yeni bir telefon alıyorsunuz ve onu uzun süreli kullanmak istiyorsunuz. Ancak zamanla telefonunuz pilini ihtiyaçlarınızı karşılayamayacak kadar hızlı tüketmeye başlar. Bu, çoğu cep telefonu kullanıcısının en büyük sorunlarından bir tanesi olarak görülür.

Telefonunuzun şarjı yüzde 100'e gelmeden fişten çekin! Telefonunuza en büyük iyiliği böyle yapacaksınız

Son yıllarda teknoloji giderek gelişmekte ve her yıl binlerce yeni cep telefonu modeli üretilmekte. Bu cihazlar basit bir sohbet ve iletişim aracının olmanın ötesinde, cebimizde taşıdığımız asistanlar gibidir. Fotoğraf çekmek, ses keydetmek, ya da internette gezinmek gibi bazı temel özelliklerin dışında kullanıcılara birçok fırsat daha sunmaktadır. Peki telefonunuzun pilinin ömrünü uzatmak ve aynı zamanda da uzun süre kullanabilmek adına ne yapabilirsiniz? Aşağıda sizin için derlediğimiz 7 etkili yöntem var.

1- Orijinal pil kullanın

Eğer sürekli bataryanızın bittiğini söylüyorsanız sorunu yalnızca telefonun görünen kısımları üzerinden değil, telefonun bataryasından da arayabilirsiniz. Özellikle cihaza özel üretilmeyen veya orijinal olmayan piller, cihazın pil sağlığını büyük ölçüde etkileyecektir. Telefonunuzun pilini değiştirmeyi planlıyorsanız orijinal pili değiştirmeye dikkat etmenizi öneririz.

Telefonunuzun şarjı yüzde 100'e gelmeden fişten çekin

2- Şarjı tamamen boşaltmayın

Cep telefonu kullanıcılarının yaptığı en yaygın hatalardan biri telefonlarını boşaltmak. Cep telefonunuzun ayarlarında pil yüzdesinin görüntülenecek şekilde değiştirilmesi, telefonun şarj seviyesini ve şarj hızını dikkate alır. Cihazınızı gün içerisinde tam şarj döngüsü gerçekleşmeden ve şarj seviyesi %20'nin altına düşmeden şarj etmeniz pil ömrünü uzatabilir.

3- Arka planda çalışan uygulamalarını kapatın

Günümüzde cep telefonları kullanıcılara pek çok özellik sunmakta ve her zaman parmaklarının ucunda bulunmaktadır. Ancak cep telefonunu kullanırken arka planda fazla uygulamayı çalışır durumda bırakmak insanların yaptığı en büyük hatalardan bir tanesidir. Arka planda çalışan ve sık kullanmadığınız gereksiz uygulamaları kaldırmalısınız. Ancak bu dönemde düzenli olarak kullandığınız mesajlaşma gibi uygulamaların sürekli açılıp kapanması cihazın pil ömrünü azaltacaktır. Bunun yerine açık uygulamaları geçici olarak kapatmak gerekiyor.

4- Konum hizmetlerini devre dışı bırakın

GPS adı verilen konum hizmeti, cihazın arka planda sürekli çalışıyorsa pil ömrünü azaltacaktır. Cihaza konum mesajı gönderilmesi gerektiğinde anlık olarak devreye giren GPS, ihtiyaç kalmadığı anda devre dışı bırakılır. Sürekli konum takibini sağlayan uygulamalar pil ömrünü hızla tüketecektir. Konum servislerini kullanmadığınız zamanlarda kapatmanın cihazınızın pil seviyesi üzerinde çok az etkisi olacaktır.

Telefonunuzun şarjı yüzde 100'e gelmeden fişten çekin

5- Ekran parlaklığını azaltın

Akıllı mobil cihazların ekranının yaydığı parlaklık düzeyi cihaz ayarlarından azaltılabilir veya artırılabilir. Yüksek ekran parlaklığı daha canlı bir görünüm verirken aynı zamanda pili tükettiği de biliniyor. Özellikle gece karanlık ortamlarda da gece modu olarak bilinen cihazın parlaklık seviyesi, telefonun pil ömrünün uzun vadede korunmasına yardımcı olacaktır. Ekran parlaklığını artırmak hem kısa vadede hem de uzun vade sürecinde pil ömrünü azaltacaktır.

6- Şarj cihazına dikkat edin

Bazı düşük kaliteli şarj cihazları ve hızlı şarj, uzun vadede cihazınızın pil sağlığını olumsuz yönde etkiler. Cihazınızla birlikte gelen şarj cihazları, cihazınızın pil sağlığını korumaya özellikle uygundur. Ancak orijinal şarj cihazınız arızalı ise kalitesiz bir şarj cihazına geçmenizi öneririz. Bu durum pilin sağlığını doğrudan etkilemese de pilin uzun vadeli ömrünü kısaltır.

7- Sürekli güncellemelerden kaçının

Cep telefonları genellikle Android ya da iOS gibi yazılım sistemlerinde çalışır. Bu öğelerin düzenli olarak güncellenmesi, cihazınıza yeni özellikler kazandırılmasını veya belirli işlevlerde yenilik yapılmasını sağlar. Yazılım güncellemeleri cihazlar için büyük bir fırsat şeklinde görülse de pil ömrüne olumsuz etki yaptığı da ortaya çıktı. Özellikle sıklıkla yapılan yazılım güncellemeleri cihaza yarardan çok zarar verebilir.