Telefonunuz alarm veriyor! Bu uygulamalar saniyede binlerce virüs saçıyor: Hemen bakıp silin

Akıllı telefonlarımızda yüklü olan ve en çok kullandığımız uygulama mağazalarından olan Google Play’den kullanıcılarına kötü bir haber geldi. İşte detaylar…

Telefonunuz alarm veriyor! Bu uygulamalar saniyede binlerce virüs saçıyor: Hemen bakıp silin

Dünya üzerinden en fazla kullanıcısı olan Google Play uygulamasına yönelik virüs iddiaları gündemde. 3 milyon virüslü uygulama olduğu ve bu uygulamalarında defalarca indirildiği tespit edildi. Detaylar haberimizde…

su

GOOGLE PLAY'DE TEHLİKE ALARMI: 3 MİLYON VİRÜSLÜ UYGULAMA TESPİT EDİLDİ! İŞTE VİRÜSLÜ UYGULAMALAR

Kaspersky'nin son raporu, Google Play'de 3 milyondan fazla virüslü Android uygulamasının bulunduğunu ortaya koyuyor.Bu uygulamaların toplamda 600 milyon kez indirildiği söyleniyor.

 Teknoloji dünyasından son haberler: Siber güvenlik devi Kaspersky, Google Play'de yaptığı son araştırmada 3 milyondan fazla virüslü Android uygulaması keşfettiğini duyurdu.

Bu tehlikeli uygulamaların toplamda 600 milyon kez indirildiği, her uygulamanın ise ortalama 200 kez indirildiği belirtiliyor. Durumu daha da ciddi hale getiren bir diğer faktör ise bu kötü amaçlı yazılımın ilk başta zararsız gibi görünse de zamanla güncellemeler sayesinde kötü amaçlı bir kötü amaçlı yazılıma dönüşmesidir.

Raporda bahsedilen virüslü uygulamalardan biri de iRecorder. Eylül 2021'de yayınlanan uygulama, Mayıs 2023 itibarıyla 50.000'den fazla indirilme sayısına ulaştı.

 On bir ay sonra AhMyth Truva Atı, iRecorder'a, kullanıcının bilgisi olmadan her 15 dakikada bir otomatik olarak kayıt yapmaya başlayan kötü amaçlı kod ekledi.

Bir diğer önemli kötü amaçlı yazılım ise SpinOk'tur.Yazılımın mini oyunların içinde gizlenmesi ve 451 milyon kez indirilmesi kullanıcıların güvenliğini tehlikeye atıyor. Minecraft gibi oyunlarda gizlenen HiddenAds virüsü 35 milyon indirme sayısına ulaştı.

Kaspersky'nin raporu, Google Play'deki güvenlik kontrollerinin yetersiz olduğunu ortaya koyuyor.

 Uzmanlar, indirilen her uygulama veya oyun için kullanıcı yorumlarının dikkatle incelenmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Özellikle düşük puan alan yorumlar uygulamanın amacına dair ipuçları vermektedir. Telefonunuzun aşırı ısınması, pil tüketiminin artması gibi durumlar uygulamanızın virüs içerme ihtimalini artırır. Bu tür uygulamalardan kendinizi korumak için dikkatli olmanız ve güvenilir kaynaklardan indirmeniz çok önemlidir.