Tartışmaların Odağındaki Whatsapp'a Yeni Özellik

Son zamanlarda gizlilik sözleşmesiyle büyük kullanıcı kayıpları yaşayan Whatsapp, yeni özelliklerini duyurmaya ise ara vermiyor.

Tartışmaların Odağındaki Whatsapp'a Yeni Özellik

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma platformlarından Whatsapp, milyonlarca kullanıcısını alternatif platformlara kaptırırken, bir taraftan yeni özelliklerini de duyurmaya devam ediyor.  Uygulamada uzun süredir kullanıcıların yüz ya da parmak izihle sohbet kayıtlarına erişim sağlayan özellik bu sefer de bilgisayarlara geliyor. Kullanıcılar, bilgisayardan Whatsapp'a erişim sağladıklarında artık sadece QR kodu ile değil webcam ya da parmak izi taratarak da uygulamaya web üzerinden erişim sağlayabilecek.

Whatsapp'ı Web üzerinden kullananlar dilerlerse yüz tanıma özelliğiyle sohbetlerine erişim sağlayabileceği gibi, dilerlerse parmak okuyucu özelliğe sahip bilgisayarlardan da sohbetlere erişim sağlayabilecek.

Whatsapp'tan konuya dair yapılan açıklamada, "Bunu yapmak için, cep telefonu işletim sisteminde bulunan yüz veya parmak iziyle kilit açma özelliğinden yararlanıyoruz. WhatsApp Web veya masaüstü uygulamasını WhatsApp hesabınıza bağlamak için şimdi yüzünüzü veya parmak izi kilidini kullanmanız istenecek." denildi.